USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Історія про українських контрабандистів: у прокат виходить драма «Памфір». Трейлер

18 Березня 2023 21:17
23 березня у всеукраїнський прокат виходить ігровий фільм «Памфір» режисера Дмитра Сухолиткого-Собчука, знятий в умовах локдаунів на Буковині.

У ролях – Олександр Яцентюк, Соломія Кирилова, Станіслав Потяк, Мирослав Маковійчук, Олена Хохлаткіна, Іван Шаран, Олександр Ярема, Римма Зюбіна, Андрій Кирильчук, Петро Чичук, Галина Свята, Георгій Поволоцький, Олексій Лейбюк та Зіновій Симчич. Окрім професійних акторів, до знімання масових сцен залучили місцеве населення.

Проєкт отримав державну фінансову підтримку в результаті XI конкурсного відбору Держкіно 2019 року. Також фільм одержав підтримку Польського інституту кіно, швейцарського фонду Visions Sud Est, європейського фонду Hubert Bals Fund, французького національного центру кіно CNC Aide aux cínemas du monde, міжнародного фонду Goteborg Film Fund, Чернівецької облдержадміністрації та Українського культурного фонду.

«Памфір» створювали в копродукції України, Франції, Польщі та Чилі. Виробництво здійснювала компанія BOSONFILM разом із Les Films D'Ici, MADANTS, Quijote та в партнерстві з Mainstream pictures.

Світова премʼєра фільму відбулася у програмі «Двотижневик режисерів» Каннського кінофестивалю у травні 2022 року. Українська фестивальна прем’єра стрічки пройшла 25 жовтня 2022 року в межах Київського тижня кінокритики.

Стрічка отримала чимало нагород, зокрема спеціальну відзнаку журі на кінофестивалі «Молодість» у Гамбурзі, нагороду за найкращу режисуру від міжнародного журі та «Спеціальну відмінність» від FIPRESCI на кінофестивалі Palić European Film Festival у Сербії.

Фільм для прокату продано у Франції, Канаді, Італії, Польщі, Швейцарії, Греції, Індонезії, Словаччині та країнах Балтії.
Жанр: драма.

Сюжет: Леонід на прізвисько Памфір був колись найкращим контрабандистом на Буковині, однак тепер він зразковий сім’янин, який чесно працює на заробітках за кордоном. Перед карнавалом на Меланки він змушений повернутися до свого кримінального минулого, щоби закрити борги сина, але встряє в криваві розбірки.

Режисер: Дмитро Сухолиткий-Собчук.

Сценарій: Дмитро Сухолиткий-Собчук.

Продюсери: Олександра Костіна, Євгенія Яцута, Альона Тимошенко, Артем Колюбаєв, Лора Бріан, Клаудія Смея, Богна Шевчик та Жанкарло Насі.

Тривалість: 100 хвилин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus