USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Український фільм відзначили на кінофестивалі у Лондоні

19 Жовтня 2014 17:59
Вперше в історії український фільм здобув приз Лондонського кінофестивалю, як переможець у номінації найоригінальніших та найсильніших режисерських дебютів. Про це інформує Експрес.

Фільм "Плем'я" Мирослава Слабошпицького здобув приз "Сазерленд Трофі" Лондонського кінофестивалю BFI London Film Festival - як переможець у номінації найоригінальніших та найсильніших режисерських дебютів - First Feature Competition. "На "Сазерленд Трофі" цього року номінувалася розмаїта й цікава лінійка фільмів з усього світу, але картина "Плем'я" Мирослава Слабошпицького зарекомендувала себе як найоригінальніша й найпотужніша з-поміж усіх претендентів", - зазначили представники оргкомітету конкурсу.

"Це сміливий і дуже фаховий дебют Мирослава Слабошпицького як сценариста і режисера з авторським почерком. Для нас задоволення і честь віддати належне цій роботі", - додали в оргкомітеті кінофестивалю. Переможець Лондонського кінофестивалю - "Левіафан" російського кінорежисера Андрія Звягінцева, висунутий цього року на здобуття "Оскара". Лондонський кінофестиваль - один з найбільших і впливових міжнародних кінофорумів Великобританії. Проводиться щорічно з 1956 року в другій половині жовтня - на початку листопада в Лондоні. Організатором фестивалю є Британський інститут кіно, основним спонсором - газета The Times.

Цього року на кінофорумі представлено понад 248 фільмів із різних країн світу.

Нагадаємо, ця українська стрічка також перемогла на кінофестивалі в Італії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus