USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Історичні дослідження Волині хочуть викласти в енциклопедичному виданні

4 Березня 2016 14:36
Декан історичного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Шваб зініціював, щоб на Волині з’явилася програма історичних досліджень.

Свою ідею він відстоював під час засідання постійної комісії з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму.

Про це повідомляє Волинська обласна рада.

Основний аргумент – Волинь з часів 1988 року не має жодного комплексного наукового видання зі своєї історії.

"Не може бути якісного туристичного продукту без історичних досліджень", – переконує Анатолій Шваб та запевняє, що на базі університету є група фахівців, які упродовж 5 років можуть провести потрібні дослідження та викласти їх в якісному енциклопедичному виданні. До роботи можна залучити й фахівців з профільних управлінь ОДА.

Підтримати ідею депутатів просив директор обласного краєзнавчого музею Анатолій Силюк. Він зазначив, що таку роботу вже зробили на Львівщині та Тернопільщині. Досить ґрунтовну енциклопедію в 5 томах готуються видавати в Полтавській області.

Депутати Ірина Констанкевич, Галина Йовик, Валерій Дунайчук та Михайло Скопюк схвально відгукнулися на пропозицію. Анатолію Швабу запропонували чіткіше відпрацювати концепцію проекту програми з управлінням культури ОДА.

Підтримали також клопотання про фінансування ремонтних робіт в музеї етнографії, що на базі обласного краєзнавчого музею. Всього потрібно 7 мільйонів гривень. Їх шукатимуть за умов перевиконання обласного бюджету за підсумками першої половини року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Роман Показати IP 4 Березня 2016 18:54
Гарна ініціатива. Потрібно нову енциклопедію пам'яток Луцьк.
Олексій Показати IP 25 Серпня 2020 16:18
Питання, що вкладати? Бо і нині живемо у історії СРСР та опусів Карамзіна. Та і чому віримо золотоординським підробкам, так званим "давньоруським" літописам московітів? Чому занедбали імена шанованих предків - справжніх героїв Артанії, Дулібії, Росі, України? Чому сакральне письмо предків, багатотисячолітню велесовицю, не вивчаємо належним чином? Чому не намагаємось знати про останні три тисячі років історії українських земель? Відповіді у статтях блогу СВЯТОЯР - https://sviatoiar.uamodna.com

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus