USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Історик з Луцька та модель з Австралії: історії людей з синдромом Дауна, які досягли успіху

21 Березня 2020 18:51
21 березня відзначається Міжнародний день людини з синдромом Дауна. Цього дня по всьому світу проходять різні заходи, присвячені захисту прав людей з синдромом Дауна.

Ці люди доводять, що обмеження - це всього лише стереотипи. Вони стають істориками( лучанин Богдан Кравчук), моделями ( Маделін Стюарт з Австралії), власниками ресторанів ( Тім Харріс, США), посадовцями (Анжела Бачиллер з Іспанії).

Вони намагаються показати, що обмеження у вигляді 47 хромосом створює зовсім не природа, а суспільство зі своїми стереотипами і упередженнями. У день людини з синдромом Дауна OBOZREVATEL розповість кілька надихаючих історій, які перевернуть ваше уявлення про це захворювання.

Маделін Стюарт
23-річна Маделін Стюарт з Австралії – перша в світі професійна модель з синдромом Дауна. У дитинстві дівчинка, як і багато інших людей з цим захворюванням, страждала від зайвої ваги, але завдяки танцям і плаванню, змогла схуднути на 20 кг.

Лікарі переконували маму Маделін Розанн, що її дочка нічого не досягне в житті, крім того, вони постійно стикалися з дискримінацією. Щоб зробити життя дочки насиченим, мама Маделін організувала фотосесію і виклала фото в Facebook. Фотографії розлетілися по всьому світу, і Маделін отримала запрошення на Нью-Йоркський тиждень моди.

Анжела Бачиллер
2013 року Анжела Бачиллер стала першою в Іспанії жінкою з синдромом Дауна, обраної до міської ради. 37-річна Анжела – член мерії в іспанському місті Вальядолід. Щоб отримати цю посаду, вона багато навчалася і працювала, три роки вона була помічником з адміністративних питань в сфері соціального забезпечення та сім’ї.

Богдан Кравчук

Богдан Кравчук 2013 року став першою в Україні людиною з синдром Дауна, яка вступила до університету. Ковальчук став студентом-заочником Східноєвропейського національного університету в Луцьку. У хлопця відмінна пам’ять, він вивчає англійську мову, володіє комп’ютером.

Як відомо, раніше закон не дозволяв дітям з глибоким порушенням інтелекту вступати до вишів, але 2006 року Кабінет міністрів прийняв постанову, згідно з якою таким дітям було дозволено навчатися дистанційно.

Тім Харріс
33-річний Тім Харріс – власник ресторану в штаті Нью-Мексико, США. Tim’s Place став першим американським рестораном, що належить людині з синдромом Дауна. Тім мріяв про власний ресторан ще з підліткового віку, для цього він навіть вступив до Східного університету Нью-Мексико, де вивчав ресторанну справу. Реалізувати мрію Тіму допомогла його сім’я. 2010 року ресторан Тіма відкрив двері для перших гостей.

Нагадаємо, за статистикою ВООЗ, у світі з синдромом Дауна народжується кожне 700-те немовля. Це співвідношення однакове в різних країнах, кліматичних зонах та не залежить від способу життя батьків, їхнього здоров’я, звичок або освіти.

Нагадаємо, що Богдан Кравчук, перша в Україні людина з синдромом Дауна, яка здобула вищу освіту, закінчив Східноєвропейський університет і отримав диплом історика. Богдану запропонували роботу екскурсоводом в Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти, і він погодився.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ввв Показати IP 21 Березня 2020 19:55
Успіхів...Вам.
Емблема Дауна Показати IP 22 Березня 2020 08:18
Ви не повірите! Може це одна із причин, що нас люблять і жаліють на Заході?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus