USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Історикиня з Харкова презентувала в Луцьку врятовану волонтерами архітектурну фотовиставку

19 Травня 2022 17:17
У Міжнародний день музеїв, що відзначають 18 травня, у Волинському краєзнавчому музеї відкрили фотовиставку «Це моя країна – Україна».

Авторка виставки – харків’янка Олена Жукова розповіла Суспільному, що врятувати роботи від обстрілів допомогли волонтери.

На світлинах, яких жінка зібрала більше сотні, зображені давні пам’ятки архітектури.

Науковиця розповіла, що частина пам’яток уже зруйнована внаслідок воєнного вторгнення російських військ в Україну.

«У садибу Голіциних XVIII століття, що у Тростянці на Сумщині, яка є на моїх фото, поцілив снаряд. Музей дуже постраждав від обстрілів. Його праве крило частково зруйноване», – говорить Олена Жукова.
Садиба Голіциних XVIII століття, на Сумщині, нині частково зруйнована

«На фото – палацові комплекси, замки, фортеці, церкви, монастирі та інші об’єкти, які підтверджують самобутність культури та історії України», – додає авторка.
З її слів, доля багатьох культурних пам’яток, які розташовані на окупованих територіях, – нині невідома.

Читати ще: «Все моє директорство – від кризи до кризи», – очільниця Волинського краєзнавчого музею Оксана Важатко. Фото

Гора Кременець – найвища точка окупованого нині міста Ізюм Харківської області. На ній експозиція Половецьких баб XI століття.
Половецькі баби XI століття

«Нині одна із баб втратила верхню частину. А ще до однієї прив’язали червоний радянський стяг», – розповідає Олена Жукова.

«У Волинському краєзнавчому музеї з перших днів повномасштабної війни розібрали постійну експозицію. Музей працює у виставковому форматі», – каже директорка Оксана Важатко. З її слів, нові виставки триватимуть по два місяці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus