USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

ІТ-спільнота за добу зібрала 30 млн грн на безпілотник для ЗСУ

8 Травня 2022 16:07
ІТ-спільнота DOU спільно з фондом «Повернись живим» вчора запустила збір 30 мільйонів гривень на комплекс PD-2 – український багатоцільовий безпілотник. Необхідні кошти зібрали за добу.

Про це повідомили у DOU.

Загалом на рахунок надійшла 16 501 транзакція, дехто надсилав кошти кілька разів. Середній донат становив 1 825 гривень; найбільший сягав 150 тисяч гривень, а найменший – одна гривня.

«Одразу після закриття збору ви вже почали жартувати про купівлю танків, гелікоптерів та інших вартісних речей. Що ж, можемо повторити», – додали у спільноті.

PD-2 – український багатоцільовий безпілотник, призначений для здійснення повітряної розвідки та бойового застосування як носій бомбового навантаження з бойовою частиною вагою до 3 кілограмів.

Як пояснили у фонді, PD-2 має тепловізійну камеру для розвідки та буде оснащений «скидом» для бойових задач, тож скидатиме боєприпаси прямісінько на голови окупантам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus