USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Безпілотник RAIDER, розроблений на Волині, закуплять для різних підрозділів ЗСУ

3 Листопада 2023 12:06
Депутати Луцькради виділили 50 мільйонів гривень на розвідувальні безпілотники RAIDER. Це розробка конструктора з навчально-тренувального центру «Тернове Поле», що біля Луцька. Літальний апарат пройшов усі випробування.

Депутат і очільник добровольчого батальйону «Луцьк» Роман Бондарук розповів, що над розробкою безпілотника літакового типу працювали понад рік. Літальні апарати за кошти громади придбають для різних підрозділів ЗСУ.

«Безпілотні літаки RAIDER, які можуть виконувати подвійну функцію, і розвідника, і баражуючого боєприпасу, будуть передані підрозділам Збройних сил. Літальні апарати закуповують не для ДФТГ БОР «Луцьк», командиром якого мене призначено, а для підрозділів ЗСУ», – наголосив Роман Бондарук.

Основні характеристики RAIDER:

льотна спроможність – чотири години;

формат розвідки он- та офлайн;

офлайн-зйомка у форматі 4К;

літак працює вдень і в пізні сутінки;

може нести до п’яти кілограмів боєприпасів.

Читати ще: 50 мільйонів на військо: Луцькрада закупить дрони-літаки

Закуплені дрони-літаки міськрада розподілятиме згідно із заявками військових формувань.

«Вартість крила, що має хоча би наближені тактично-технічні характеристики, перевищує ціну цієї пташки в десятки разів. Йдеться про ефективність та апробований за різних умов результат роботи», – зазначив Роман Бондарук.
Нагадаємо, як повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук, на закупілю дронів з бюджету громади цього року було спрямовано понад 33 мільйони гривень. Загалом з початку масштабного вторгнення міськрада виділила на потреби армії понад 250 мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus