USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Іван Драч, сенатор Маккейн та Віктор Чеблін: варіанти перейменування вулиць Луцька

21 Травня 2019 17:06
Декілька пропозицій щодо перейменування вулиць міста розглянули у профільній комісії: підтримали не усі пропоновані варіанти.

Про це стало відомо під час засідання комісії з питань впорядкування назв вулиць міста 21 травня.

Члени комісії повторно розглядали звернення громадянина Михайлова щодо перейменування однієї з вулиць міста на честь Сенатора Маккейна або Джона Маккейна. Також повторно розглянули звернення урядової уповноваженої з питань гендерної політики Левченко про перейменування однієї з вулиць Луцька іменем Івана Драча.

Ці дві пропозиції вирішили внести до бази назв, які пропонуватимуться для перейменування вулиць Луцька, що нині мають назви російського походження. Таких вулиць у місті нараховують понад сотню.

Своєю чергою, Віталій Іваницький звертався до комісії з пропозицією щодо перейменування однієї з вулиць Луцька на честь громадського діяча Віктора Чебліна з нагоди 90-річчя від дня його народження та десятої річниці смерті і видання книги про нього. Він був видатним діячем культури та мистецтв Волині, заслуженим працівником культури України, депутатом Луцької міськради кількох скликань, багаторічним директором Луцького училища культури та мистецтв. Вважають, що вулиця, названа на честь знаного земляка, мудрого вчителя, невтомного громадського діяча стане шаною пам’яті його діяльності у Луцьку.

Втім, члени комісії не підтримали цю пропозицію, зважаючи на тенденцію до зменшення іменних назв вулиць. До того ж, зареєстрована раніше електронна петиція не отримала достатньої кількості голосів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Навуходоносор Показати IP 21 Травня 2019 18:10
Одних ідолів міняємо на інших? Ну яке відношення до Волині має Маккейн? Може я пропустив його візит до Луцька?
ще не зовсім свідоми до Навуходоносор Показати IP 21 Травня 2019 19:51
Саме пряме відношення. Сенатор Маккейн перші кроки робив в луцькому дитячому садку №27 "Незабудка", а потім здобував атестат зрілості в НВК №9.
Вік Показати IP 22 Травня 2019 11:31
І що з того? Для Луцька він щось зробив? Для нас він ніхто! Не рахую що він заслужив назву вулиці! Живе в Америці то хай там йому вулиці називають..
Реаліст Показати IP 22 Травня 2019 11:33
Ну, так. Колишній американський льотчик, якраз заслуговує на те, щоб його іменем була названа вулиця в Луцьку. Ще назвіть іменем льотчика, який амомну бомбу на Хіросіму скинув...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus