USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Іваничівська райрада підтримала торговельну блокаду окупованих територій

23 Лютого 2017 15:06
Сьогодні під час сесії Іваничівської районної ради прийняли звернення до центральної влади щодо підтримки торговельної блокади окупованих територій. Раніше це звернення прийняли Волинська обласна рада та десятки інших місцевих рад зі всієї України.

Про це повідомляє прес-служба волинського УКРОПу.

Ініціатори звернення у Іваничівській райраді – фракції «УКРОП» та «Свобода». Депутати закликали Верховну Раду, Президента та Кабінет міністрів підтримати торговельну блокаду. Зокрема,

- на законодавчому рівні вжити заходів щодо посилення контролю за переміщенням осіб через тимчасово окуповану територію України;

- провести масштабне розслідування щодо надання дозволів на оптове постачання продукції з окупованого Донбасу на територію України;

- встановити мораторій на ввезення вантажів (товарів) на тимчасово окуповану територію України та вивезення вантажів (товарів) з неї, за винятком гуманітарних вантажів (товарів), які ввозяться на тимчасово окуповану територію України під контролем спеціально делегованих представників Організації з безпеки та співробітництва в Європі або за участю Міжнародного Комітету Червоного Хреста і Червоного Півмісяця;

- припинити переслідування ветеранів добровольчих батальйонів, які розпочали блокаду торгівлі з терористами в Луганській і Донецькій областях.

Голова фракції «УКРОП» Іваничівської райради Сергій Недбайло наголосив, що таке звернення повинне бути прийнятим у всіх місцевих радах України, адже саме так народ одноголосно заявить про свою принципову позицію у цьому питанні.

«В той час, коли волонтери за участю простих українців намагаються допомогти хлопцям на передовій одягом, продуктами, оснащенням, центральна влада вважає за норму торгівлю із окупантами, – каже депутат. – Торгово-економічні стосунки з ДНР та ЛНР – це насмішка над тисячами бійців, які втрачають своє здоров’я і життя на сході. Час владі вжити рішучі дії та зупинити цинічний бізнес на крові».

Нагадаємо, 21 лютого під стінами Верховної Ради пройшов багатотисячний мітинг УКРОПуна підтримку повної економічної блокади окупованих районів Донбасу.

Учасники вимагали від парламенту включити до порядку денного та розглянути проект постанови про створення Тимчасової слідчої комісії, яка перевірить торгівлю України з непідконтрольними районами Донецької та Луганської областей. Також мітингувальники наполягали на якнайшвидшому ухваленні законопроекту про статус окупованих територій, який покладе край економічним взаєминам Києва з окупантами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus