USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Греції тривають пожежі – вогонь оточив історичну Олімпію, евакуюють людей

5 Серпня 2021 18:44
У Греції вирують лісові пожежі. Упродовж доби рятувальники борються зі 118 осередками загорянь. Вогонь уже знищив щонайменше 150 будинків на острові Евія, людей евакуюють.

Як передає Громадське, про це повідомляє The Guardian.

Від пожеж страждає острів Евія в Егейському морі. Там вогонь загрожує монастирю, щонайменше 150 будинків на острові вже зруйновані. Пожежу намагаються загасити 100 надзвичайників та сім гелікоптерів, які скидають воду, але цьому заважає сильний вітер.
Із сіл на Евії евакуюють людей, однак троє ченців відмовляються покинути монастир. Хоча один із монахів сказав журналістам, що він та інші задихаються від диму.

Уже приблизно 85 людей евакуювали з острова на п’яти човнах. У разі потреби ченців планують змусити покинути монастир.
Крім того, пожежа вирує поряд з історичним поселенням Олімпія. Там до боротьби з вогнем залучили понад 100 пожежників, три вертольоти та два літаки. Як пише AFP, з Олімпії та прилеглих сіл евакуювали людей – у цей період регіон зазвичай відвідують туристи.

«Потрібно зробити все, щоб захистити від вогню музей (археологічний – ред.) та пам’ятки про місце, де почалися Олімпійські ігри», – сказала міністерка культури
.Нагадаємо, пожежі спалахнули на тлі сильної спеки у Греції. У понеділок, 2 серпня, температура в одному з районів країни перевищила +46°C. Температура повітря наразі продовжує триматися вище за +40°C.

Пожежа зачепила й передмістя Афін. Там для боротьби з вогнем залучили 500 пожежників, десятки літаків та вертольотів. На околицях міста з будинків евакуювали місцевих жителів, хоча деякі залишилися захищати свої домівки садовими шлангами.

У Міністерстві закордонних справ України заявляли, що за потреби готові надати допомогу Греції у боротьбі з пожежами.

Через аномальну спеку на сході Середземномор’я лісові пожежі також поширились у Туреччині, Італії, Албанії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus