USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Із напіврозваленої будівлі в Старому Луцьку хочуть зробити хостел

2 Квітня 2016 12:02
З приміщення старого будинку на вулиці Караїмській, площею 71 метр квадратний, яке знаходиться в туристично привабливій старій частині міста, підприємець Олександр Кальний вирішив зробити хостел. Про це повідомляє Конкурент.

Нагадаємо, начальник відділу управління майном міської комунальної власності Луцької міської ради Алла Грабкопід час огляду об’єкту 12 лютого розповіла, що протягом двох років приміщення не могли здати в оренду, адже не було охочих. Згодом підприємець Олександр Кальний погодився взяти його в оренду під склад.

Термін договору оренди закінчився 31 березня 2016 року. Приміщення розташоване у триквартирному будинку, в одній з квартир якого (приватизованій) мешкає родина.



Після двох років оренди підприємець звернувся у міськраду, щоб це приміщення включили у перелік об'єктів, що підлягають приватизації шляхом викупу. Міська рада звернення розглянула і задовольнила. Для цього він мав зробити низку невід'ємних поліпшень на суму близько 11 тисяч гривень.



Відповідно до кошторису будівельних робіт, підприємець протравив стіни протигрибковим розчином, поштукатурив стіни, влаштував стяжки, замінив двері та встановив металопластикове вікно.

"Насправді ж на поліпшення я витратив значно більшу суму, аніж зазначено в кошторисі. Та ж таки зарплата робітникам, яким заплатив за кілька днів роботи. Цього в кошторисі не зазначено. До того ж ці вікна та двері все одно доведеться демонтовувати, оскільки приміщення будемо розбирати. Ось такий парадокс", – сказав Олександр Кальний.



Таким буде майбутній хостел

"Мені цікаво інвестувати у розвиток туризму нашого міста. Чому хостел? Тому що це доступний варіант для молоді та студентства, які часто приїздять подивитись на місто і хочуть, звісно ж, подорожувати бюджетно. В Європі хостели – поширене явище. В нашій країні до цього не звикли", – говорить Олександр Кальний.

Олександр Кальний переконаний, якби в місті було інше ставлення до підприємців, то вони б інвестували, як в історико-культурну частину міста, так і у весь Луцьк. Наразі багато будинків в Старому місті або просто руйнуються, бо в них ніхто не інвестує, або ж перетворюється в місцину для наркоманів чи безхатьків. Так і з будинком на Караїмській, 7, на який ніхто не звертав уваги, і будівля з роками стала непридатна навіть до реконструкції.


"Спочатку була думка реконструювати приміщення. Проте потім побачив, наскільки воно в жахливому стані, що його доведеться розбирати та зводити по-новому. Цеглу, з якої був збудований колись цей будинок, не планую викидати десь на смітник, а хочу використати її в інтер'єрі.

Зараз питаю людей, збираю світлини цього будинку, може в місцевих жителів збереглися. Хочеться зробити хостел в історичній тематиці, щоб якось через стіни, світлини передати туристам дух Старого Луцька", – сказав підприємець Олександр Кальний.

В цьому будинку за стінкою живе сім`я, яка часто зверталась до влади з проханням покращити їм житлові умови чи відселити з аварійного будинку. Підприємець пообіцяв їм обладнати окремий вхід в їхню частину приміщення, а подвір'я облаштувати для відвідувачів хостелу.

Поки що ж на місці потенційного хостелу стоїть напівзруйнована, аварійна будівля, яку, судячи із знайденого мотлоху та пустих пляшок з-під горілки, свого часу облюбували безхатьки.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про плани щодо відкриття ще одного хостелу в центрі Луцька – в приміщенні КП «Волиньенергософт» на вулиці Винниченка, 67.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
777 Показати IP 2 Квітня 2016 12:05
і хто в це вірить? ?
Andrij до 777 Показати IP 2 Квітня 2016 12:34
tak vse-taku xostel 4u kostel?
109 до Andrij Показати IP 2 Квітня 2016 17:32
Включи функцію словник
бе Показати IP 2 Квітня 2016 15:17
хотіти не значить могти!
Лучанка Показати IP 2 Квітня 2016 16:37
Було б добре якби там був хостел! А не ця руїна,але дійсно хостел!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus