USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Чому Луцький міський голова захищає Івана Корчука?

21 Жовтня 2015 12:05
Наразі триває досудове розслідування за фактом розтрати грошових коштів службовими особами КП «Луцькводоканал». Окрім того, як з'ясувалося, простежуються зв'язки поміж фірмами, що так чи інакше замішані у вказаних фінансових махінаціях, до яких, до слова, має стосунок і чинний міський голова.

Нагадаємо, нещодавно Інформаційне агентство Волинські Новини публікувало інформацію, надану головним юрисконсультом Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк», адвокатом Ігорем Поліщуком, про те, що керівник «Луцькводоканалу» обікрав підприємство на 1,7 мільйона. Ці гроші, отримані від держави, підприємство нібито сплатило за послуги, які надані не були. Договори з київськими фірмами укладав, власне, очільник КП Іван Корчук. Невдовзі після публікації матеріалу міліція відкрила кримінальне провадження за фактом розкрадання мільйонів керівництвом «Луцькводоканалу».

Однією із фірм, які нібито надавали консультаційні послуги «Луцькводоканалу», виступило ТОВ «Аквагруп». Зі слів Ігоря Поліщука, простежуються зв’язки цієї фірми з ТзОВ «Луцьк ЕКО», а саме – адреси проживання (чи реєстрації) та прізвища кінцевих беніфеціарних власників обох компаній співпадають. Окрім цього, переконує юрист, не обійшлося тут і без втручання міського голови Миколи Романюка.

Нагадаємо, 5 березня 2015 року повідомлялося про створення Луцькою міською радою ТзОВ «Луцьк ЕКО».

Під час другого пленарного засідання 71-ї сесії міськради 26 лютого депутати проголосували за створення спільного підприємства, що спеціалізуватиметься на побутових відходах – сортуванні та збуті. Спільного, адже його засновники – комунальний «Луцькспецкомунтранс» й інвестор – ТОВ «Група компаній Екосорт».

При чому все на умовах паритету – 50% на 50%. Із достовірних джерел відомо, що працівники юридичного відділу переконували Романюка, що 50% на 50% з юридичної точки зору - це шлях в нікуди, адже без згоди ТОВ «Луцьк ЕКО» міська рада не зможе ні змінити директора, ні прийняти рішення про виплату прибутку тощо. Але Романюк настояв саме на такому розподілі часток.

На запитання члена депутатської групи «Новий Луцьк» Ігоря Поліщука про те, хто ухвалював рішення про вибір саме цієї фірми-інвестора для створення спільного підприємства та скільки було претендентів, мер відповів, що все вирішував сам.

«Яке відношення ТОВ «Аквагруп» має до ТОВ «Луцьк ЕКО»?» - запитає читач.

Подивимось в єдиний державний реєстр юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців і бачимо:

№ 1 ТОВ «Луцьк ЕКО»



№ 2 ТОВ «Аквагруп»



Як бачимо, кінцеві беніфеціарні власники (контролери) інвестора ТОВ "ГРУПА КОМПАНІЙ ЕКОСОРТ", якого особисто обирав Романюк М.Я., - Поліщук С.П., Бадко Г.П. проживають (чи зареєстровані) з кінцевими беніфеціарними власниками ТОВ «Аквагруп» - Поліщук А.Ю., Бадко М.В.

Виходить, що в жовтні 2014 року Бадко М.В., Поліщук А.Ю. створили ТОВ «Аквагруп», яке проконсультувало КП «Луцькводоканал» та Корчука І.М. особисто на понад 900 тисяч гривень, які були сплачені Луцькводоканалом.

А через кілька місяців, у березні 2015 року Микола Романюк особисто обрав інвестора на Брищенський полігон відходів - ТОВ "ГРУПА КОМПАНІЙ ЕКОСОРТ", засновниками якого є Поліщук С.П., Бадко Г.Ю., що проживають (зареєстровані) разом із засновниками ТОВ «Аквагруп».

Не виключено, що саме завдяки послугам ТОВ «Аквагруп», мер обрав ТОВ "ГРУПА КОМПАНІЙ ЕКОСОРТ", яке разом із Луцьким СКАП "ЛУЦЬКСПЕЦКОМУНТРАНС" створили ТОВ «Луцьк ЕКО» із статутним фондом 2,6 мільйона гривень.

Частка ТОВ "ГРУПА КОМПАНІЙ ЕКОСОРТ" у ТОВ «Луцьк ЕКО» – 1,3 мільйона гривень. Можливо, що завдяки старанням Івана Корчука та Миколи Романюка вказане товариство наповнить чи уже наповнило статутний фонд ТОВ «Луцьк ЕКО» та найголовніше – придбає сортувальну лінію з коштів, що отримало ТОВ «Аквагруп» від КП «Луцькводоканал» за ненадані послуги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Анонім Показати IP 21 Жовтня 2015 13:19
Рука руку миє а хабарник захищає хабарника
Петр до Анонім Показати IP 7 Листопада 2015 21:45
О*ренеть..........!!!! Тут доказательства - налицо!...Замешан и Романюк, и Корчук!..Они работают в спайке!
саня Показати IP 21 Жовтня 2015 13:54
Посадити двох злодіїв і конфіскувати все майно у родичів до третього коліна!!! відрубали би одному хабарнику руку і почали боятися б усі. хай шоколадний заєць особисто проконтролює суд над цими мерзотниками і щоб вори сиділи в тюрмі!
олег до саня Показати IP 22 Жовтня 2015 07:15
цілком згідний!!! злодюг-за грати пожиттєво!!
секретар Показати IP 21 Жовтня 2015 14:06
На якому смітнику він знайшов "рабацягу" Яковлєва. Де підібрав С,Кравчука, арх. Л,Герасимюка і т.п. ..... це відомі усьому місту хабарники. Це що це КОДЛО хоче керувати і далі містом?
Vlad Показати IP 21 Жовтня 2015 14:09
як така людина може перебувати на посаді мера????
Оксана Показати IP 21 Жовтня 2015 14:18
Той самий заєць їх захищає.
Петро Показати IP 21 Жовтня 2015 14:30
Отже, судячи зі всього, відкат забрав Романюк. Цікаво, мав, щось матеріальне з цього Корчук, чи так рвав одне місце перед мером, щоб той переуклав контракт з ним в березні 2015 року?
не пацик Показати IP 21 Жовтня 2015 14:48
тому що старий злодій ніколи неперестане красти-це його професія .-хіба ви цього незнали ? дивно.
споживач Показати IP 21 Жовтня 2015 18:17
Романюк - мер,тому, що ми раби, а Луцькводоканал при підключенні нових будинків відключає мотори для подачі води під тиском і знімає фільтри, і дзвоніть туди хоч лусніть, рука руку миє.
Старий споживач Показати IP 21 Жовтня 2015 20:00
Як багато електораті дебілів, які уяви не мают про реальне життя і ведуться на таку заказуху... Жах! З таким електоратом, інтелектом і менталітетом ми не скоро станемо європейською і державою взагалі. НА ЖАЛЬ!!!!!
до старого до Старий споживач Показати IP 21 Жовтня 2015 20:43
Нас ніхто не чакає в Європі. Якщо хто був за корджоном реально поділіться враженями. Там такого безгосподарства не має.
Реаліст до Старий споживач Показати IP 14 Грудня 2016 20:01
*Інтелектуальному**старому споживачу-ж..олизу мера-ми знаємо,хто ти,твоя черга недалеко,в небезпеці щури п.кають і плюються жовчю...
потерпілі Показати IP 22 Жовтня 2015 06:56
перспектива теж не дуже....буде відкат і у суд і прокурорам... от як комсосольська п**аль Микола Романюк Микола і ківерцівська Лариса Соколовська і Кравчук з Кривицьким чверть віку нас грабить!
вода Показати IP 22 Жовтня 2015 07:08
невже це правда.я йому так вірила.гнати на х.карабах барабах закрити.відкрити там кінотеатр патріотичних фільмів.хлопці загинули.ви чуєте бидло? перестаньте красти чорти!
олег Показати IP 22 Жовтня 2015 07:19
романюка давно треба на нари! він і при янику крутив як циган кіньми і при пороху як сир в маслі. конфіскат повний у всієї родини я романюка на нари пожиттєво!
Анонім до олег Показати IP 22 Жовтня 2015 17:23
Романюка за грати!!! І грати, грати, грати...!!!
сашко Показати IP 22 Жовтня 2015 19:25
це чуперадло з водоканалу і не бздн* без романюка - це весь водоканал знає, так що за всі справи водоканалу - романючок відповідає , а ще якщо не забули там на водоканалі "смотрящі " від КОНТИНІУМА - то ж здогадайтесь- ХТО ПРАВИТЬ СВІТОМ?
Реаліст Показати IP 14 Грудня 2016 19:47
*Я-ДОБРА І ЩИРА людина*?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus