USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Із пожежами на Волині боротимуться за допомогою листівок

29 Квітня 2013 15:36
Близько 100 тисяч листівок підготували у Держекоінспекції у Волинській області, аби працівники поштових відділень, разом із пенсійними виплатами, поширювали їх у кожну домівку області.

Про це розповів під час відеоселекторної наради з головою Волинської обласної державної адімінстрації начальник Держекоінспекції у Волинській області Анатолій Гетьманчук 29 квітня.

Спалення сміття громадянами стає проблемою номер один для екологів на початку весни. Із початку цього року Держекоінспекція у Волинській області вже зафіксувала 170 випадків підпалу сміття, побутових та сільськогосподарського відходів на території населених пунктів і 41 поза їх межами. Так, 39 осіб притягнули до відповідальності. Посадовці наголошують, що винних каратимуть й надалі, а виявити їх зараз простіше – допомагають сусіди «паліїв».

За його словами, 39 зафіксованих правопорушень – не показник справжньої ситуації, бо насправді зловживань із боку мешканців області набагато більше. Він розповів, що, як правило, порушники – люди похилого віку, із якими проводять профілактичні бесіди, а підпали ліквідовують у присутності інспектора.

Гетьманчук наголосив, що багато скарг вони отримують від сусідів паліїв, яким не подобається дихати відходами від згорання. Він розповів, що вони намагаються проводити роз’яснювальну роботу щодо шкідливості спалення побутових та сільськогосподарських відходів на території населених пунктів, адже це шкідливо і для людей і для екології міста.

«До адміністративної відповідальності було притягнено 39 осіб, але це крайній метод – притягнення до матеріальної відповідальності, але ми все ще надіємось на свідомість жителів Волині, що цих випадків більше не буде», - висловив сподівання Гетьманчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ряді Показати IP 29 Квітня 2013 23:19
Поліщукам не листівки треба роздавати, а вдовбувати на лобі щоб не смітили і не палити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus