USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Із прибутку в 136,4 тисячі гривень директор ПП у Луцьку «прикарманив» 84 тисячі

5 Лютого 2009 15:55
На Волині є роботодавці, які у листопаді-грудні 2008-го та в січні 2009-го примушували власних працівників до звільнення, зокрема й незаконного, грубо порушивши вимоги Кодексу законів про працю України. Про це під час засідання колегії прокуратури Волині розповів заступник прокурора області  Василь Куренда, – 5 лютого повідомляють «Волинські Новини».
Директор приватного підприємства «Легіон-страж» надавав послуги з охорони приміщень, майна в місті Луцьку. Звичайно, що на вказаних об’єктах працювало троє найманих працівників, директор здійснював лише організаційно-розпорядчі повноваження. Експлуатуючи працю своїх підлеглих, цей підприємливий посадовець по-людськи навіть не потурбувався про подальшу долю своїх підопічних. Не уклав трудових договорів, не вніс відповідних записів до трудових книжок, гроші видавав у «конвертах» , поза бухгалтерським обліком без обов’язкової сплати на своїх робітників страхових внесків до фондів соціального забезпечення та податку з прибутку громадян.  
 
За інформацією прес-секретаря прокурора Волині Жанни Воробйової, у січні 2009 року приватному підприємству «Легіон-страж» сторонні найманці стали не потрібні, отож, керівник просто викинув людей на вулицю, навіть не повідомивши працюючих про майбутнє звільнення. Заборговану зарплату за листопад-грудень 2008 року підприємець також не виплатив. Хоч у керівництва цієї охоронної структури були чималі кошти на рахунку.
 
Як показала перевірка, яку здійснили працівники прокуратури міста Луцька, реальні надходження на рахунки «Легіон-стражу» в кінці минулого року становили 136,4 тисячі гривень. Із них директор отримав із каси підприємства 84 тисячі гривень, які використав, як пояснив, на різні потреби. А зневірені і вкотре обдурені колишні охоронці «Легіон-стражу» звернулись у прокуратуру, аби отримати свої заборговані гроші, які, звичайно, не можна порівняти з прибутками цього роботодавця, що грубо порушив трудове законодавство нашої країни.
Прокуратурою міста Луцька стосовно цього посадовця порушено кримінальну справу за частиною 1 статті 172, частиною 1 статті 175 КК України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Пан Л. Показати IP 5 Лютого 2009 22:28
Правильно підприємець зробив :) Мало того що ті охоронці нічого не вміють робити крім як ходити з кутка в куток (бо нічого не навчилися за все своє життя), а так бабло майже на халяву, то ще й в них мізків не вистачило підписати з ПП угоду про працевлаштування. Самі винні... А на рахунок сплат до фондів, то я просто сміюсь з цього абсурду :) навіщо кормити Юлю та Вітю і всю їхню братію... Бо в нормальне русло ті гроші все рівно не йдуть. Поважаю таких підприємців.
Пану Л. Показати IP 6 Лютого 2009 12:55
цікаво! крім них Ви ще кого-небудь поважаєте?
Пану Л. Показати IP 6 Лютого 2009 14:54
цікаво! крім них Ви ще кого-небудь поважаєте?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus