USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Із вересня в навчальних закладах Волині вилучено півкілограма наркотичних засобів

18 Листопада 2008 09:30
Наразі на території Волині триває загальнодержавна операція під умовною назвою «Генофонд», яку проводять із початку навчального року для протидії розповсюдженню психотропних препаратів серед учнів та студентів навчальних закладів. У ній взяли участь підрозділи боротьби з незаконним обігом наркотиків, кримінальної міліції у справах дітей, карного розшуку, боротьби з економічними злочинами, – інформують 18 листопада «Волинські Новини».
Волинь є одним із кількох надзвичайно проблематичних регіонів у плані боротьби з незаконним обігом наркотиків. Дається взнаки безпосереднє наближення до кордонів інших держав. За повідомленням офіційного сайту МВС України, нашу область не обминають ні наркотики рослинного походження, ні синтезовані. Органами внутрішніх справ області в ході оперативних заходів перевірено 857 навчальних закладів, де виявляли правопорушення, пов’язані із наркотиками, що поширювалися учнями та студентами на територіях їхніх шкіл чи ВНЗ.
За час проведення операції з незаконного обігу на Волині вилучено приблизно півкілограма наркотичних засобів, у тому числі майже 380 грамів макової соломки, 48 грамів марихуани, 4 грамів амфетаміну та близько 50 доз отруйних і сильнодіючих речовин.
Співрбітниками ВБНОН протягом операції було виявлено 9 випадків незаконного зберігання наркотиків для власного вживання. Порушено 4 кримінальних справи. До речі, участь неповнолітніх у такому «бізнесі» викликає у міліції зростаючу тривогу. Правоохоронцями зроблено величезну роботу для того, щоб зупинити розповсюдження «наркотичної чуми» на території області.
Наприклад, під час операції працівниками управління карного розшуку УМВС України у Волинській області на території одного з навчальних закладів міста Луцька в 21-річного Анатолія було проведено оперативну закупівлю отруйного лікарського засобу «трамадол» у кількості 48 капсул на загальну суму 350 гривень. Відносно правопорушника порушено кримінальну справу за статтею 307 частиною 2 ККУ (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їхніх аналогів), що карається позбавленням волі на строк до 10 років із конфіскацією майна.
Проте траплялися і більш серйозні випадки. На початку жовтня працівниками СБНОН Нововолинського МВ УМВС у Волинській області на території однієї із шкіл-гімназій був затриманий 31-річний Володимир, у якого при поверхневому огляді виявлено та вилучено 372 грами макової соломки. Відносно громадянина порушено кримінальну справу за статтею 309 частиною 1 ККУ.
Щоправда, визнають правоохоронці, такі заходи проводяться не щодня і подібні «арсенали» та наркотики в таких об'ємах вилучаються нечасто. Частіше затримуються міліцією особи, які придбали «зілля» для власних потреб, але не встигли його вжити. А от затримати і притягнути до відповідальності збувачів наркотиків дуже важко. Адже довідатися про факти торгівлі накотиками – це ще півділа, а для суду необхідна так звана «доказова база» – покази свідків, висновки експертиз, нарешті, покази самих затриманих наркоторговців. А вони аж ніяк не поспішають розкаюватися і розповідати про те, що коноплю і «ширку» продавали підліткам заради власного збагачення на чужому горі.
Довідково:
Найпоширенішими наркотиками серед молоді є конопля. Вона містить в собі близько 350 різних хімічних сполук, які викликають галюцинації. Неабиякою популярністю користується й екстазі. Цей наркотик належить до групи психостимуляторів. За деякими оцінками, його спробували принаймні один раз понад 10 мільйонів людей, половина з яких – молодь. Багато хто з них стали постійними споживачами, незважаючи на небезпеку.
При вживанні з алкоголем екстазі є надзвичайно небезпечним і може дійсно викликати смерть. Відомі випадки, коли молоді люди помирали, прийнявши екстазі всього лише один раз. Цей наркотик найчастіше розповсюджується у вигляді таблеток, а речовина, яка знижує активність нервової системи, є також у засобах для очищення труб та підлоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Guest Показати IP 18 Листопада 2008 12:31
нас колись було 52 мільйони? більш не буде...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus