USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Іздрик та Цілик у Луцьку ділилися власним медитативним досвідом

17 Травня 2016 09:33
Юрій Іздрик та Ірина Цілик презентували у Луцьку свої книги. Він – прозову «Summa» у співавторстві з журналісткою Євгенією Нестерович, вона – поетичну «Глибину різкості».

До Луцька автори приїхали у рамках туру з 27-ми міст, який організувала Міжнародна літературна корпорація MERIDIANCZERNOWITZ. Організатором в Луцьку виступило мистецьке об’єднання «стендаЛь».

«Summa» Юрія Іздрика та Євгенії Нестерович, якої, до слова, не було на презентації, – то результат спільного перебування журналістки та письменника на резиденції MERIDIAN CZERNOWITZ у Чернівцях.

«Все, що ви хотіли знати про цей світ, але боялися запитати – слоган медіапроекту «Summa». Це путівник для тих, хто потрапив на цю планету випадково і, перебуваючи у перманентному здивуванні, потребує духовної підтримки та інтелектуальних провокацій. Ми – туристичне агентство; жерці порталу; випадкові перехожі, що зустрілися вам на шляху саме для того, щоб ви запитали у нас дорогу. Всі знання, викладені в цій книзі, отримані нетрадиційним способом: себто – з жіночих журналів, збірок афоризмів і крилатих латинізмів, плюс деякий психоделічний і медитативний досвід», – йдеться у книзі.

Уривків із неї автор не читав, натомість смакував зі сцени віршами напам’ять. Це були і написані кілька днів тому, але ще не опубліковані на Фейсбуці (Іздрик зізнався, що під час поїздок банально немає доступу до інтернету), і старіші роботи трирічної давності – з книги «Після прози».



Варто додати, що ось уже декілька років Іздрик практикує щоденне віршування. Такий нестримний потік психічної вербальної енергії спрямованої в один бік, що реалізується у текстах, з його ж слів, розпочався тоді, коли «чувак реально закохався».

Вірші про любов та відданість, найперше, своєму чоловікові, який ось уже рік на війні, читала і Ірина Цілик. Дівчина зізналася, що ще досі звикає до існування двох ніби паралельних світів – світу миру та світу війни.



Пригадувала, як полюбила зиму. Якось вони з чоловіком вирішили переїхати на холодну пору року у село. В результаті, залишилися там на три роки. Весь цей час – це час блукань білими засніженими полями, читання книг, перегляду фільмів, мовчання, бо ж, зі слів поетеси, говорити не обов’язково.

Зараз, згадуючи той медитативний досвід, каже, що хоче його повернути. Аби закінчилася війна.



Зазначимо, що заходи відбуваються у рамках проекту «Мережа», організатором якого є Міжнародна літературна корпорація MERIDIANCZERNOWITZ. Проект реалізується за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Супроводжував письменників президент MERIDIAN CZERNOWITZ Святослав Померанцев.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
всі теперішні подіі Показати IP 17 Травня 2016 14:51
взяти з книг ільфа та петрова
ВОВК Показати IP 17 Травня 2016 17:33
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus