USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

У Луцьку презентували книги волинських письменників, видані у Харкові

6 Вересня 2022 10:23
У луцькій книгарні «Є» 5 вересня відбулася презентація романів волинського письменницького подружжя Володимира Лиса та Надії Гуменюк.

Роман Володимира Лиса «Вифлеєм» вийшов у виданні «Фоліо», а «Клуб сімейного дозвілля» надрукував роман Надії Гуменюк «Та, що ламає вітер».

«Побувавши на презентації книг мами й тата, я ще раз переконалась: читати необхідно навіть, коли йде війна. Особливо, коли це книги про своє, рідне, про минуле і сучасне України, про нелегкі долі людей, яких не ламають випробування та обставини», – зазначила донька авторів Оксана Лис.

«Видані у воєнний час у різних харківських видавництвах, в місті, яке зазнає нещадних обстрілів ворога, ці різні книги вже підкорюють серця справжніх шанувальників літературного слова. Мені до душі дуже припав образ жінки з книги «Та,що ламає вітер», як пташки-вітроламки (народна назва боривітрів). Тепер саме так називатиму наших захисниць. На заході відбулась і ще одна маленька прем’єра. Це новий вірш Надії Гуменюк про незламний Харків, де люди під обстрілами рятують книги. Цю поезію виконала внучка письменниці Женя», – додала Оксана Лис.
Народна депутатка, докторка філологічних наук, професорка Ірина Констанкевич розповіла, що вперше за час війни побувала на святі слова. Вона певна, що видання книг під час війни, та ще й в друкарні Харкова – це символічна подія. «Це на велику Перемогу», – сподівається вона.
Про це ж говорив і присутній на презентації головний редактор та засновник видавництва «Фоліо» Олександр Красовицький.

«І подивував мене тим, що, виявляється, люди не припинили купувати книги. Це важливо – підтримати гривнею письменників і видавців, – зазначає Ірина Констанкевич. – Коли дуже важко на душі, я читаю те, що додає сили і віри… Думаю, що у нас побільшало життєствердної літератури, де минуле проростає у нас і наснажує нас».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus