USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Ізраїль слідом за США припинив участь в Раді ООН з прав людини

23 Червня 2018 12:20
Пізно ввечері 22 червня ізраїльські дипломати заявили про намір тимчасово призупинити участь їх країни у Раді ООН з прав людини. Такий крок Ізраїль зробив фактично одразу після аналогічного припинення діяльності США в організації.

Дипломати у Женеві, говорячи на умовах анонімності, оскільки вони не були уповноважені публічно обговорювати це питання, заявили, що Ізраїль знизив свою участь в раді, аби наблизити свою позицію до позиції США, передає канал 24 з посиланням на AP.

Представники країни попередили, що цей крок не є остаточним і може змінюватися. Ізраїль не є одним з 47 держав-членів Ради, але брав участь, як і більшість інших країн, в якості спостерігача.

Зокрема представник ради Роландо Гомес підтвердив, що Ізраїль не брав участі в пленарному засіданні в п'ятницю.

У МЗС Ізраїлю поки не коментують цю ситуацію.

Додамо, що Ізраїль довгий час мав напружені стосунки з Радою і звинувачував її в упередженості. На думку ізраїльських дипломатів, Рада ігнорує або применшує випадки порушення прав в інших країнах, включаючи власних членів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus