USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Ізраїль відповів вогнем на черговий обстріл Сирії

2 Липня 2017 10:26
Ізраїль відповів вогнем на черговий обстріл Голанських висот із Сирії, інформує DW з посиланням на AFP.

У відповідь на обстріл Голанських висот, який був здійснений з території Сирії, ізраїльська армія відкрила вогонь. В Ізраїлі покладають відповідальність за обстріли на режим Башара Асада.

Ізраїльська армія в суботу, 1 липня, відкрила вогонь по позиціях військ, підконтрольних сирійському урядові, у відповідь на обстріли ними території Голанських висот, які контролюються Ізраїлем. "У відповідь на снаряди, випущені раніше сьогодні по Ізраїлю з Сирії, ізраїльські сили атакували артилерійські позиції сирійських військових, звідки раніше вівся вогонь", - зазначається в заяві збройних сил Ізраїлю.

В ізраїльській армії повідомили, що Голанські висоти були двічі обстріляні у суботу з території Сирії і що причиною цих обстрілів стали "внутрішні бої в Сирії". "Ізраїль покладає відповідальність на сирійський режим за будь-які порушення на своїх кордонах та діятиме відповідним чином", - наголосив офіційний представник армії Ізраїлю Ронен Манеліс.

Повідомлень про жертви внаслідок обстрілів не надходило.

Нагадаємо, під час громадянської війни у Сирії Ізраїль вже кілька разів здійснював повітряні удари по території країни.

Ізраїль захопив 1200 квадратних кілометрів Голанських висот у Сирії під час Шестиденної війни у 1967 році, згодом анексувавши цю територію. Вона досі залишається під ізраїльським контролем, хоча ця анексія не була визнана міжнародною спільнотою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus