USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Кабмін-2015: безславна команда без імен

31 Січня 2016 18:44
Упродовж року ми спостерігали за "роботою" Кабміну. Я не знаю, чим займаються щодня міністри, і можу судити тільки за результатами. Результатів немає. З чим я порівнюю? З результатами успішних країн, які одна за одною здійснювали велетенські стрибки з третього світу в перший. Усі міжнародні рейтинги кричать про те, що ситуація в Україні за останній рік тільки погіршала, - пише блогер Павло Себастьянович.

Інформації про роботу міністерств просто немає. Інсайдерами є відставні міністри, яких можна перерахувати по пальцях. З ФБ ми дізналися тільки про два проекти - Prozzoro (Макс Нефедов) і e - data (Оксана Маркарова), які красиві, але ніяк не впливають на бізнес-клімат в Україні.

Новина про звільнення виконувача обов’язків міністра екології Курикіна дозволила нам дізнатися, що є такий Курикін і що він не заніс щось комусь при держзакупівлях і тепер повинен понести суворе покарання - звільнення. Також ця новина наче натякає нам на те, що усі інші міністри свої зобов'язання досі виконують.

Міністр інфраструктури завис в красивій позі борця з крадійством в кабміні, так і не назвавши прізвища. Напевно, він продовжує ходити за звичкою на роботу, як багато люстрованих податкових генералів. За інерцією. По зручній багаторічній інерції - просто виконувати те, що тобі кажуть.

Адже міністр інфраструктури разом з мінстецем і міністром культури повинні були згуртувати українську націю. Якщо з Дніпра у Львів не можна добратися менше, ніж за добу - про яке об'єднання може йтися? Про який обмін інформацією, про які особисті контакти, про який внутрішній туризм можна говорити, якщо тупо немає транспорту? По Європі ви можете подорожувати на автобусі, перетинаючи тисячу кілометрів за 10 євро. І на літаку цю ж відстань пролетіти за 10 євро. Ви якісь ідеї від наших міністрів із цього приводу чули? Я навіть не прошу назвати конкретні дії - просто самі ідеї великих інфраструктурних проектів. Не чули? Я теж.

Міністр культури - це окрема пісня. Разом з міністром молоді і спорту. До речі, а хто у нас міністр молоді? Хтось чув про якісь молодіжні спортивні проекти? Якісь секції дитячі? Майданчики спортивні? Що там твориться в спорті? Це в країні, де кожен хлопчак або футболіст або боксер. Чому ми ще не постачальники кращих футболістів по всьому світу? Де наші школи за типом голландського Аякса? А що з гімнастикою? Тиша. Жодних ідей, жодних концепцій. Повна безславна тиша і застій. Проте всі досі у своїх кріслах.

Про міністра усіх аграріїв ми дізналися тільки тоді, коли під ним захиталося крісло. Раптом виявилось, що це він нас усіх годує. Це він поставляє валюту в країну. Ні, не підприємці - аграрії, а особисто міністр. Але ось невдача - раптом в січні заморозив експорт, не встиг за увесь минулий рік підготуватися з сертифікатами до європейської вільної зони. Ну не для себе - годувальника, а для підприємців–експортерів.

Ну і раз йдеться про підприємців, переходимо до економічного блоку. Єдина людина, яка бачить позитивні зрушення в економіці України, - це міністр економіки. Правда заявив нещодавно, що 2016 рік буде важким. Проте здійснена дерегуляція для кількох осіб. І цим людям зараз стало набагато легше вести свій бізнес в Україні. Імен цих людей я не знаю, але міністр говорить, що вони є. Особисто чув на зустрічі з блогерами про те, що чийсь бізнес почав дихати.

Мінфін відрізнився у боротьбі з громадськими діячами, мав місце саботаж реформ і пробив через Парламент заявки усіх міністрів, зведені до бюджету. А заяв, як зְ’ясувалося, немало цього року - аж на 940 мільярдів. А для цього звичайно ж, потрібні нові податки, посилення податкової міліції, посилення військ НАБУ, посилення МВС - все тих, хто вибиватиме гроші з громадян-підприємців.

Безуспішна боротьба 2014-2015 років з розкраданнями ПДВ вийшла на новий рівень. Тепер і боротьба, і розкрадання здійснюються електронним шляхом. А відкати знову в кеші. Тільки почався новий 2016 рік, і два податківці були спіймані на хабарі за повернення ПДВ. Ось вам і автоматична система відшкодування. А податківці Харкова знову рапортують про закриття чергового конвертациронного центру :) Шо, знову?

Якщо податковою реформою займаються ті, хто заробляє на відкатах по ПДВ - результат отримуємо той, який і прогнозували. Послали господаря податкових ям закривати податкові ями.

Дуже веселий сюжет розгорнувся навколо пенсійного фонду і міністра соцполітики. Громадськість вимагає порахувати мертвих душ, яких в Греції і Грузії опинилося при інвентаризації від 15 до 30 відповідно. Міністри соцполітики і фінансів вхопилися за закон про персональну інформацію, який не дозволяє порахувати пенсіонерів і пільговиків :) Не можна, кажуть, рахувати тих, кому ви віддаєте ваші гроші. Але ви на слово повірте, ми усі до копієчки витрачаємо чесно.

Ну і сам Прем'єр, його ролики, його європейський вал, його газові пригоди, віялові відключення, вугільні схеми. Господи, який смуток.

Ну хоч би одна людина, якою ми могли б гордитися. Хоч би один герой. Хоч би один ненудьгуючий, непозіхаючий. Знаєте, яка найбільш явна ознака безславності і даремності? Їх усіх можна міняти місцями - інфраструктури з аграрієм, соцполітики з культури, мінекономіки з мінфіном, екології з молоді і спорту - ніхто нічого не помітить і не відчує.

Хто там наступний на лавці або вішалці слухняних запасних?
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 3 Лютого 2016 11:01
Не в бровь, а в глаз!!! За название статьи отдельное спасибо автору.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus