USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Змінилися правила зарахування абітурієнтів на «бюджет»

6 Липня 2015 16:16
Зарахування на бюджет цього року відбуватиметься в одну хвилю. Про це повідомила у понеділок на прес-конференції координатор освітніх програм громадянської мережі ОПОРА Ольга Стрелюк, - повідомляє Укрінформ.

“Відмінності в цьому році у правилах прийому, зокрема, в тому, що зарахування на бюджет відбуватиметься в одну хвилю, а не як минулого року - в три хвилі”, - повідомила вона.

З її слів, цьогорічною особливістю є те, що добір абітурієнтів на бюджет відбуватиметься серед тих осіб, які подають документи на контрактну форму навчання.

“Не буде так, як у минулому році, коли 11 числа під шумок повідомляли своїх абітурієнтів, що є вільний бюджет і зараховували їх”, - сказала вона. Водночас Стрелюк також повідомила, що вакантні бюджетні місця будуть заповнюватися за рахунок контрактників, які виконали умови дозарахування, тобто подали оригінали документів.

Також, з її слів, у цьому році ВНЗ не складатимуть рейтинговий список абітурієнтів, це буде робити Єдина державна електронна база з питань освіти. “Фактично рейтингові списки рекомендованих абітурієнтів до зарахування формуватиме електронна база. Саме система пропонуватиме вузам рейтинговий список абітурієнтів”, - повідомила вона.

Раніше інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що під час вступної кампанії-2015 сертифікати прийматимуть лише цьогорічні, і тільки їхні копії. Так хочуть уникнути конфлікту, коли виш не віддає оригінали абітурієнтові, який, зрештою, обрав інший заклад. Абітурієнти, в яких хтось із батьків загинув на сході, вступатимуть поза конкурсом. А от учасники АТО складатимуть вступні іспити, які заплановані на кінець липня.

ЧИТАТИ ДЕТАЛЬНІШЕ: ЯК ВСТУПИТИ ДО ВНЗ ЗА НОВИМИ ПРАВИЛАМИ. РОЗ'ЯСНЕННЯ

Нагадаємо, що вступна кампанія до вузів розпочинається з 10 липня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
давно пора Показати IP 6 Липня 2015 16:28
"...під шумок повідомляли своїх абітурієнтів, що є вільний бюджет і зараховували їх" - 100% сказано. Ще потрібно взятися за вступи на базі 9 класу - найбільша корупція (хабарництво) саме тут, беруть кого ХОЧУТЬ і кого ТРЕБА - НУЛЬ справедливості, все за валюту.
Лучанка Показати IP 7 Липня 2015 13:37
Скільки вже можна тих пільговиків поза конкурсом брати..? Зробіть один єдиний конкурс для всіх!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus