USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Кабмін не виділив кошти на добудову перинатального центру в Луцьку

9 Лютого 2017 14:27
Згідно з рішенням Кабінету міністрів, з державного бюджету на добудову перинатального центру у Луцьку в 2017 році виділяти кошти не будуть. Але, як заявив голова Волиньради Ігор Палиця, Луцьк вже цього року таки отримає цей медичний заклад .

Так, про рішення Кабміну на своїй сторінці у Фейсбук написав народний депутат України від Волині Ігор Гузь.

«Вітаю жителів Буковини та Львівщини, які згідно вчорашнього рішення Кабінету міністрів України можуть сподіватися на швидку добудову перинатальних центрів, які будуються в цих обласних центрах. Уряд виділив на ці цілі по 45 мільйонів гривень.

А от позицію УСІХ народних депутатів від Волині та УСІХ депутатів Волиньради щодо фінансування Волинського перинатального центру наразі ПРОІГНОРОВАНО!!!

Переконаний, що згортати наших зусиль не варто і лобіювання варто продовжувати з ще більшою силою, але наразі дуже прикро, що волинян проігнорували...», - йдеться у дописі.
Але те, що перинатальний центр у Луцьку таки добудують - запевнив волинську громаду голова облради Ігор Палиця. Під час спілкування з журналістами в прямому ефірі телеканалу «Нова Волинь» 3 лютого, він заявив: «Перинатальний центр у Луцьку буде найсучаснішим в Україні, з відповідним обладнанням та умовами».До слова, завершити всі роботи забудовник ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» обіцяє до 1 вересня 2017 року.

Зокрема, для того, аби добудувати центр, необхідно 84 мільйони гривень. 10 мільйонів на перший квартал вже заклали в обласному бюджеті, ще 40 мільйонів забудовник отримає з бюджету розвитку.

Близько 60 мільйонів гривень витратять на сучасне обладнання. В центрі передбачено 102 окремі палати, з санвузлами та душовими кабінами. «Це буде космічний пренатальний центр, яких ще немає в Україні. 1 вересня ми з вами будемо перерізати стрічку», - запевнив Ігор Палиця.

Нагадаємо, раніше йшлося про те, що будівництво Волинського обласного перинатального центру розпочали ще у 2001 році. 2012 року роботи відновили, але у 2014 процес тимчасово зупинився. У грудні 2015 року ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» виграв тендер на будівництво перинатального центру в Луцьку. Першочергова вартість робіт склала 56 мільйонів гривень. Також повідомлялося, що є майже все необхідне обладнання для центру. Частину його вже використовують в нинішньому неонатальному центрі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Ігор луцький Показати IP 9 Лютого 2017 14:48
Цей уряд ще раз показав,чого він вартий.
Вадим Показати IP 9 Лютого 2017 15:06
ото владисько паршива, самі зажираються такі як Гройсман брешуть реформ немає нічого тільки собі рахунки поповняють. І де ті реформи де тих кого посадили? Нащо ті декларації показували якщо нічого не змінилось а тільки ля-ляля і балачки і балачки. Скільки вже будуть люди мучитись з такими владами?
Олег Показати IP 9 Лютого 2017 17:57
Думаю що це просто війна з І П Палицею.
Волинянин Показати IP 9 Лютого 2017 22:34
А як варіант дольова участь у добудові всіх жителів Волині. Випустити сертифікати на 500 чи 1000 грн, провести рекламу в якій вказати перелік послуг які будуть надаватись безкоштовно пред'явнику сертифікатів на певну суму на протязі якого періоду з відміткою у даних сертифікатах....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus