USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кабмін оприлюднив нові Правила дорожнього руху

25 Жовтня 2021 12:03
Кабмін своєю постановою вносить цілу низку змін в Правила дорожнього руху. Документ має набрати чинності з 1 листопада 2021 року.

До вступу в силу нових Правил дорожнього руху усі водії повинні з ними ознайомитись. Документ, затверджений урядом, складається з 50 сторінок, пише Аuto.24.

Переважна більшість змін стосується розширення прав та свобод для велосипедистів. Вводиться визначення «велосипедної доріжки», «велосипедної смуги» та «велосипедного переїзду».

Також в документі описані зміни дорожніх знаків та розмітки.

«Армагеддон у нових правилах дорожнього руху? – коментує ситуацію Володимир Караваєв, заступник голови координаційної ради Загальнонаціонального форуму безпеки дорожнього руху. – Намагаючись розібратися з ухваленими змінами, зайшов у глухий кут. У порівняльній таблиці до проекту постанови – цілковитий хаос. Колишня редакція взагалі не стикується з новою. Над смисловим контекстом можна ридати. І це в Правилах, де навіть кома впливає на чиєсь життя».

Зміни стосуються всіх аспектів ПДР. Зміняться розмітка та дорожні знаки, правила зупинки та стоянки, з’являться діагональні пішохідні переходи та загальні дороги для автомобілів і велосипедистів. Зміниться і класифікація державних доріг. Крім трьох загальноприйнятих типів (міжнародні, національні та регіональні) вводиться четвертий – територіальній.

Одна з найбільш принципових змін – обмеження швидкості за межами населених пунктів, які регулюються шириною розмітки. «Ви не зможете рухатися зі швидкістю 110 км/год, якщо елемент дороги, що відокремлює транспортні потоки протилежних напрямків, не виділено розміткою 1.2 (раніше було 1.1 або 1.2). Розмітки відрізняються своєю шириною – до 15 см і 20 см відповідно. Тож лінійку доведеться возити з собою».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Авжеж Показати IP 25 Жовтня 2021 14:10
"Тож лінійку доведеться возити з собою"(С) - в принципі це не проблема, але ж там де треба буде заміряти ту полосу точно буде заборонена зупинка. Без цього ніяк.
Людина Показати IP 25 Жовтня 2021 15:40
Як же втомили ці реформи!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus