USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Кабмін виділив 16,6 млрд для розблокування польотів над Україною

13 Лютого 2022 21:39
Кабінет Міністрів на позачерговому засіданні перерозподілив 16,6 млрд грн на гарантування безпеки польотів в умовах військових навчань РФ у Чорному морі.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Телеграм-каналі.

Суму у 16,6 млрд грн виділять Міністерству інфраструктури для гарантування безпеки польотів в Україні для страхових компаній, лізингових компаній та авіаперевізників.

«Це рішення дозволить стабілізувати ситуацію на ринку пасажирських авіаперевезень та гарантуватиме повернення в Україну наших громадян, які зараз перебувають за кордоном», – підкреслив Денис Шмигаль.

Зокрема, уряд збільшив видатки резервного фонду та зменшив видатки за статтею обслуговування державного боргу на однакову суму – 16,6 млрд грн.

Читати ще: Україна скликає термінову зустріч з Росією упродовж найближчих 48 годин

У розпорядженні йдеться про те, що кошти перебуватимуть на ескроу-рахунках Мінінфраструктури, аби гарантувати безпеку польотів на території України з 14 лютого і до «врегулювання зовнішньополітичних загроз».

Тепер Мінінфраструктури повинно затвердити перелік повітряних суден, на які поширюватиметься надання держгарантій. Після врегулювання загроз невикористані кошти спрямують на відновлення обсягів резервного фонду бюджету.

Міністерству фінансів доручено забезпечити погодження перерозподілу видатків з бюджетним комітетом Верховної Ради та внести відповідні зміни до розпису бюджету.

Нагадаємо, через ситуації з авіакомпаніями, які побоюються літати над Україною через можливе вторгнення, Кабмін ввечері 13 лютого терміново зібрався на засідання.

Раніше Мінінфраструктури спростували інформацію про закриття повітряного простору над Україною, про що писали ЗМІ.

Тим часом Україна рекомендує авіакомпаніям тимчасово не літати над Чорним морем через активацію потенційно небезпечної зони у повітряному просторі над морем.

Читати ще: ЗМІ назвали ймовірну дату вторгнення Росії в Україну

Раніше літаку авіакомпанії SkyUp, який летів з Португалії до Києва, лізингодавець заборонив влітати в повітряний простір України. Через це повітряне судно із пасажирами приземлилось у Молдові.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
скептик Показати IP 13 Лютого 2022 21:44
пасажири МН-17 вже скористались з послуг страхових компаній.
Читач до скептик Показати IP 13 Лютого 2022 22:09
До чого ти тут виліз? Держава оперативно зреагувала, борються, щось роблять, а ти провокатор х..ров!
скептик до Читач Показати IP 14 Лютого 2022 10:01
ти хоч табличку множення вивчило, убоге ? влада впевнено робить одне - дерибанить бюджет. при чому тут державні гроші до приватного бізнесу ?
Пенс Показати IP 13 Лютого 2022 22:11
Рінат Леонідович Ахметов,Борис Колесніков і інші олігархи вже скористалися і вилетіли з України сьогодні чартером.
Знову Показати IP 13 Лютого 2022 22:28
Пішли гроші в офшори.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus