USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Кабмін виділить 23 мільйони на реконструкцію Луцького аеродрому

24 Вересня 2009 11:59
Вантажопасажирський авіакомплекс загальною вартістю в 60-70 мільйонів євро побудують у Луцьку до 2015 року. Відповідно до існуючої постанови Кабінету міністрів наступного року на реконструкцію авіасмуги буде направлено 23 мільйони гривень державних коштів. Про це у коментарі для «Волинських Новин» повідомив заступник голови ВОДА Василь Байцим.
Проект розвитку Луцького аеропорту, як резервного для міста Львів, включений до Державної програми проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу. Постановою Кабінету міністрів передбачено використання як внесків держави, так і інвестиційних коштів.
Заступник голови Волинської облдержадміністрації Василь Байцим зазначив, що сьогодні ми маємо прекрасну смугу військового аеродрому, яку комісія УЄФА визнала однією з кращих в Україні. І вже зараз без будь-якої реконструкції луцький аеродром може прийняти близько 10 літаків типу «Боїнг».
За словами пана Байцима, авіасмуга, відповідно до законодавства, залишається у державній власності. А от інфраструктура аеропорту після експертної оцінки, яка закінчиться за 2 тижні, буде виставлена на аукціон. «Вже є всі умови, відпрацьовані обласною радою, зроблена підготовка з точки зору законодавства і протягом місяця буде оголошений аукціон на продаж контрольного пакету акцій аеропорту», – заявив заступник голови Волинської ОДА. Варто зазначити, що сам пакет був переданий обласній раді з державної власності, а наразі більш як 70 відсотків акцій перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ та міст Волині.
Вартість контрольного пакету стане відома по закінченню інвентаризації майна, боргів і зобов’язань ось уже 10 років непрацюючого підприємства. Як зазначив заступник губернатора, сума боргу Луцького аеродрому становить більш як 2 мільйони гривень.
Аукціон передбачає висвітлення умов у регіональній та центральній пресі, а також роботу з конкретними інвесторами, які вже виявили бажання вкласти кошти у розбудову аеропорту.
Як відмітив Василь Байцим, не виключений варіант продажу контрольного пакету іноземному інвестору.
Щодо темпів і планів розбудови пан Байцим наголосив: «Є затверджений план, у якому  чітко зазначений обсяг роботи, яка має бути виконана. У першу чергу, це розроблення проектної документації. Також ми вже подали заявку на розміщення тимчасового терміналу, будівництво якого почнеться вже цього року. У наших планах є ідея розбудови бізнес-містечка на території аеропорту. Але найактуальнішим наразі залишається завершення до квітня наступного року сертифікації авіасмуги. Це пов’язано із закриттям Львівського аеропорту на реконструкцію. Тому ми плануємо деякі рейси завести саме на Луцьк».
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 24 Вересня 2009 14:19
О Байцим підніметьсч, навіть не здивуюся, коли потім цей товариш буде мати якусь кількість акцій в афільованій структурі - так у нас скрізь
Байцим Показати IP 24 Вересня 2009 18:26
))) обовязково матиму !!! і вам рекомендую придбати акції цього ВАТ - через декілька років їх вартість виросте ще більше як колись акції Майкрософт )))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus