USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Кабул охопила паніка: показали відео обстрілу переповненого аеропорту в Афганістані

16 Серпня 2021 08:45
В Афганістані в неділю, 15 серпня, тисячі афганців та іноземних громадян, зокрема батьків з маленькими дітьми, вийшли на злітно-посадкову смугу міжнародного аеропорту Кабула в надії вилетіти з країни. У соцмережах зʼявилося відео, на якому, імовірно, знята посадка на рейс в аеропорту Кабулу людей, які бажають покинути Афганістан.

Комерційні рейси польоти в Кабул вже припинили і евакуюватися можна лише на військових бортах, інформує Главком.

Відомо, що в неділю в бік аеропорту відкрили вогонь, внаслідок чого пасажири змушені були ховатися у сховищах.
У натовпі афганців, які намагаються втекти з Афганістану, можна побачити багато жінок та дітей.
Як передає ТСН із посиланням на The Guardian, за непідтвердженими даними, підкріпленими відеозаписами з місця події, з деяких комерційних рейсів вимушено знімали пасажирів, оскільки переповнені літаки не могли злетіти.

На одному з роликів з аеропорту видно, як десятки людей намагаються увійти до задньої частини військового літака C-17A на злітній смузі. На іншому одна з жінок закликає «поглянути на стан народу Афганістану».

Наразі аеропорт беруть під контроль військові США. Вони захищатимуть територію до завершення евакуації дипломатів, перекладачів, співробітників посольств та інших осіб.
Нагадаємо, після того, як бойовики радикального руху «Талібан» заявили про встановлення контролю над усією територією Афганістану, захопили президентський палац, а обраний президент втік за кордон, доступ до аеропорту, розташованого за п’ять кілометрів від центру столиці, став можливим лише через контрольно-пропускні пункти талібів.

Тим часом у НАТО заявили, що всі комерційні рейси призупинені і дозволені польоти лише військових літаків. Зауважимо, що США, Велика Британія, Німеччина, Канада і безліч інших коаліційних країн прагнуть евакуювати своїх громадян з країни.

Побоюючись повернення жорстокого правління «Талібану», афганці в неділю намагалися екстрено зняти свої заощадження і залишити країну, внаслідок чого біля банкоматів утворилися черги.

Водночас ті, хто раніше в надії на безпеку втік до столиці з контрольованих талібами районів, тепер розбивають табори в парках і на відкритих майданчиках по всьому місту.

В ООН повідомляють про серйозні порушення прав людини в Афганістані, а США схвалили введення до країни ще тисячі військовослужбовців.

Основна місія американських військ – забезпечити безпеку в міжнародному аеропорту Кабула під час евакуації.

Зауважимо, що ситуація в Афганістані погіршилася після того, як США стали виводити свої війська, які повинні залишити країну до 11 вересня цього року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 16 Серпня 2021 11:09
Нащо було туди лізти,щоб так це все завершити?
пиняботокс до Анонім Показати IP 16 Серпня 2021 13:59
Такий же "вопрос" до срср... Але США завалили всіх лідерів алькаїди, і спробували змінити цю середньовічну країну, влили в Афганістан сотні міліардів доларів. Але вічно це продовжуватись не могло.
Анонім Показати IP 16 Серпня 2021 11:51
а скільки наших хлопців загинуло ще в ссср? ніхто і ніколи не завоював Авганістан
1 до Анонім Показати IP 16 Серпня 2021 14:01
Да зупиніться зі своїм "не завоював". Це совєцька казочка, що б виправдати обсирос срср в Афгані. Завойовували Афганістан і не один раз, Македоський, монголи, Індія/Іран, Велика Британія. Завойовували, тільки от США це середньовіччя просто не потрібне.
Клава Показати IP 16 Серпня 2021 12:28
у нас теж ганебно втік президент, нині осіменяє бугаїв під Сочі..
Анонім до Клава Показати IP 16 Серпня 2021 14:01
У вас да. А раніше й за вами, страусами, доглядав.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus