USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Каддафі готується до втечі, – Хілларі Клінтон

23 Березня 2011 10:13
Лівійський лідер Муаммар Каддафі вперше виступив публічно після початку авіаударів міжнародних сил.
Він заявив своїм прихильникам, що переможе у боротьбі з повстанцями і військовим альянсом Сполучених Штатів, Британії та Франції, – пише Український тиждень.
Між тим проурядові військові сили полковника Каддафі продовжують наземні напади в Лівії. За словами лікарів, цієї ночі під час стрілянини у місті Місрата, що на заході країни, було вбито 22 людини.
Надходять повідомлення про напади сил, лояльних до полковника Каддафі і в інших містах Лівії.
Тим часом держсекретар США Хілларі Клінтон повідомила, що люди, близькі до полковника Каддафі, зараз шукають можливі варіанти для його втечі до іншої країни. Щоправда, вона не уточнила, до якої саме.
Президент Барак Обама твердить, що Сполучені Штати незабаром передадуть контроль над військовою операцією у Лівії міжнародним силам, але не надав жодних інших деталей.
«Я очікую, що протягом наступних кількох днів ми будемо мати ясність, ми проведемо зустрічі з усіма, хто бере участь у цьому процесі. Ми вже бачимо значне скорочення кількості американських літаків, які беруть участь у військовій операції в Лівії», – заявив президент США.
Раніше Сполучені Штати Америки заявляли, що планують передати керівну роль в операції у Лівії до Північно-атлантичного альянсу, де досі існують суперечності щодо цього питання.
Водночас військовий альянс НАТО вирішив посилити ембарго на постачання зброї Лівії. Для виконання завдання у центральному Середземномор'ї збираються кораблі і літаки НАТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus