USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Каддафі хоче створити ісламську коаліцію проти Заходу

23 Березня 2011 12:28
Лівійський лідер Муаммар Каддафі закликав усі сусідні країни приєднатися до війни проти західної коаліції.

Про це інформує ТСН .
"Всі ісламські армії повинні взяти участь у цій битві", - сказав полковник, виступивши зі зверненням 22 березня. Телебачення показало Каддафі в його резиденції в казармах Баб аль-Азізія в Тріполі.

Стоячи перед своєю напівзруйнованою будівлею, лідер Лівії заявив: "Мене не лякають бурі, що охопили горизонт, і я не боюся винищувачів, які несуть руйнування. Мене не зламати, мій дім тут, в цьому наметі, я повноправний господар, і завтра буде таким, яким його зроблю я".

Каддафі закликав своїх прихильників у Тріполі воювати до кінця і пообіцяв їм перемогу над супротивниками. За його словами, головне в цій війні не зброя, а народ: "Ось він, народ, це протиповітряна оборона".

Полковник також повторив озвучену ним раніше тезу про те, що зараз йде нова війна з хрестоносцями, яку Захід почав проти всього мусульманського світу.

Між тим, Рада Безпеки ООН 24 березня знову збереться для обговорення ситуації в Лівії. Напередодні стало відомо, що США хочуть передати командування операцією "Одісея. Світанок" НАТО.

У ніч на середу західна авіація знову атакувала Тріполі. У лівійській столиці пролунали декілька вибухів.

У результаті війни в Лівії біженцями, за інформацією ООН, стали вже понад 320 тисяч людей. За даними лівійської влади, за весь час операції міжнародної коаліція загинули більше 60 мирних мешканців. Західні країни цю інформацію не підтверджують.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus