USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.90

«Калібри не закінчаться ніколи»: аналітики ISW пояснили, що стоїть за цинічною заявою міноборони РФ

30 Грудня 2022 09:47
Росія заявила що в неї «ніколи не закінчаться» ракети «Калібр», однак не здатна захистити свою територію.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передає ТСН.

Напередодні російські війська здійснили чергову масовану серію ракетних ударів по об'єктах критичної інфраструктури України. У міністерстві оборони Росії прокоментували обстріл. Там цинічно заявили, що крилаті ракети морського базування в арсеналі російських військ «не закінчаться ніколи».

Аналітики пояснили, що це стало відповіддю Кремля на повідомлення Заходу, що РФ фактично вичерпала свої запаси високоточних систем озброєнь на тлі масованого удару по Україні.

Читати ще: Данілов: росіяни пройшли межу по нормативах використання ракет, ще 3-4 атаки – і нічого не залишиться

За оцінками ISW, російська кампанія, спрямована на те, щоб зламати українську волю до боротьби за допомогою масованих ракетних ударів по об'єктах критичної інфраструктури, зазнає невдачі.

Інститут відзначає також, що міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров 29 грудня підтвердив неготовність Росії до справжніх переговорів і визнання України як незалежного їх учасника.

Експерти вказують на те, що Кремль продовжує маніпулювати російським законодавством, надаючи державі все ширші повноваження, використовуючи розмиті формулювання з метою усунення інакомислення та залякування симпатиків України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
волинянка Показати IP 30 Грудня 2022 10:37
це і є агонія остньої колональної середньовічної імперії росії, тюрми народів
Анонім до волинянка Показати IP 30 Грудня 2022 11:21
не фантазуйте. немає там жодної агонії. кнр за потреби підставить братнє плече, хоча московити поки справляються, оскільки виробництво ракет працює в 3 зміни зараз.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus