USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Калорійність страв, кейтеринг та заборона снеків: затвердили нові норми харчування у школах та садочках

25 Березня 2021 11:35
Уряд ухвалив постанову, якою затвердив нові норми та порядок харчування у школах, дитячих садочках та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку. Зокрема, передбачається відповідна калорійність страв та меню для дітей.

Так, у документі розписана калорійність сніданку, обіду та вечері за віковими групами. До прикладу, якщо дитина з’їсть лише сніданок, вона має становити 25 – 30% від добової потреби. Натомість для обіду відповідна частка збільшується до 35%, пише 24 канал.

Також вказано, скільки у стравах має бути білків, жирів та вуглеводів.
А засновники і керівники навчальних закладів та дитячих закладів оздоровлення і відпочинку можуть обрати найефективнішу модель організації харчування – кейтеринг, який має відповідати безпечності харчових продуктів.

Зазначається, що у закладах освіти продукти у їдальнях, буфетах та торгових апаратах мають бути без підсолоджувачів, синтетичних барвників та ароматизаторів, підсилювачів смаку та аромату.

Окрім того, передбачено структуру харчування, що базується на рекомендаціях ВООЗ щодо принципів здорового харчування, з урахуванням фізіологічних потреб дітей. Також встановлено обмеження за продуктами, що містять сіль, цукор і жири.

Додамо, що заборонено використовувати у закладах освіти снеки, м’ясні і рибні продукти промислового виробництва, каву, солодкі газовані напої.

Натомість у щоденному раціоні учнів мають бути такі продукти: злакові, овочі, фрукти, ягоди та молочні продукти.

Чим заборонено годувати дітей у школах

- непастеризоване молоко і молочні продукти, виготовлені з непастеризованого молока;

- непастеризовані соки, газовані напої та кава.;

- продукти (особливо чипси, сухарики) з вмістом солі більше 0,12 грам на 100 грам готового продукту або з вмістом цукрів більше 10 грам на 100 грам готового продукту;

- також заборонено продавати кондитерські вироби та солодкі зернові продукти, вироби з кремом, морозиво, харчові концентрати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
111 Показати IP 26 Березня 2021 08:31
правильно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus