USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Канада планує зробити контрацептиви для жінок безкоштовними

1 Квітня 2024 00:15
Канада хоче забезпечити безкоштовний доступ до контрацептивів для всіх жінок репродуктивного віку, а також до ліків від діабету для мільйонів канадців у межах першого етапу національної ініціативи з універсальної фармацевтичної допомоги.

Про це повідомила пресслужба канадського уряду, пише Бабель.

Уряд країни зазначає, що фінансові витрати на контрацептиви та ліки для хворих на цукровий діабет є однією з найбільших перешкод для покращення доступності медицини в країні. Однак ця ініціатива, яка стане частиною майбутнього бюджету на 2024 рік, має відкрити доступ до більшості рецептурних контрацептивів і ліків від діабету.

Це означає, що кожна з понад 9 мільйонів жінок, які проживають у Канаді, матиме можливість вибрати протизаплідний засіб, що найкраще їй підходить. – незалежно від доходів. Крім того, за цим законом понад 3,7 мільйона канадців отримають право на безкоштовний інсулін.

«Жінки повинні мати можливість вільно обирати контрацептиви, які їм потрібні, незважаючи на їхню вартість. Тому ми робимо контрацептиви безкоштовними», – наголосив премʼєр-міністр Канади Джастін Трюдо.

Читати ще: Канада не продовжуватиме міграційну програму для українських біженців

Заступниця міністра охорони здоров’я Яара Сакс наголосила, що Канада дбає про те, щоб жінки мали свободу планувати своє майбутнє і вибирати, коли вони хочуть створити сім’ю«. Вона каже, що канадці «ніколи не повинні вибирати між своїм здоров’ям і оплатою рахунків». Бюджет уряду Канади на 2024 рік хочуть подати на розгляд Нижньої палати парламенту 16 квітня.

У Канаді порахували вартість контрацептивів на одну пацієнтку щороку. Так, на пероральні протизаплідні пігулки для однієї пацієнтки потрібно близько $222, а на гормональні внутрішньоматкові спіралі – приблизно $370. Одна пігулка екстреної контрацепції в Канаді коштує близько $22.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus