USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Канада дасть гроші на перший український супутник

13 Серпня 2009 12:33
Україна залучить кредит Канади, 254 мільйонів доларів, на створення першого українського супутника. Про це заявив керівник Національного космічного агентства Олександр Зінченко у Кабінеті Міністрів, – повідомляють «Волинські Новини».
«Загальна вартість проекту становить 254 мільйонів доларів, які надасть компанія MDA під 5,1% річних на 10 років», – сказав Олександр Зінченко.
За його словами, контракт між MDA і «Укркосмосом» підписується, а гроші повинні надійти в квітні 2010 року під державні гарантії на підставі відповідного рішення уряду від 10 квітня 2009 року, – пише УНІАН.  
Керівник НКАУ уточнив, що більша частина робіт проводитиметься в Україні, зокрема, створення платформи ракетоносія «Зеніт». Пан Зінченко також повідомив, що генеральним партнером України виступить канадська компанія MDA, проте до реалізації проекту буде також залучено канадське агентство EDC.
Як повідомляв УНІАН, Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що український супутник зв’язку може бути запущений у вересні 2011 року. На сьогодні Україна спільно з Канадою вже відпрацювала програму виробництва й запуску супутника зв’язку, – відзначила Прем’єр.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 13 Серпня 2009 13:48
Ще б Тимошенко відправити куди-небудь космонавтом;)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus