USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Канада і Волинь хочуть обмінюватися не лише фольклорними колективами

7 Жовтня 2009 15:47
Волинська область має намір співпрацювати із Канадою. У стінах Волинської ОДА відбулася зустріч волинського губернатора Миколи Романюка із Надзвичайним і Поважним Послом Канади в Україні Дж. Даніелем Кароном. Про це 7 жовтня інформує репортер «Волинських Новин».
Перша частина зустрічі стосувалася приємних спогадів волинського губернатора про візит генерал-губернатора Канади Мікаель Жан до Києва. Микола Романюк розповів, як після спілкування із волинською делегацією губернатор  вийшла із палацу «Україна» в віночку із барвінку, солом’яному брилі та із рушниками.
Потому голова Волинської ОДА Микола Романюк коротко презентував інвестиційний потенціал краю та розповів про красу Волині, засилля озер та лісів. Пан Романюк додав, що цікавими для канадських інвесторів можуть стати сільське господарство та продукти її переробки.
Пан Посол зазначив, що стосунки між нашими країнами є дуже давніми, але потрібний новий стимул. «Відносини на політичному рівні є чудовими, обмін студента і фольклорними колективами – теж. Проте у економічній сфері, відверто, - не дуже»,- зауважив представник Канади в Україні. Пан Посол зауважив, що деякі із канадських інвесторів мало проінформовані про Україну взагалі, а тому одним із його завдань є надання інформації про нашу державу у бізнесових колах північноамериканської країни.
«Зараз економічна та фінансова кризи, в Україні до того ж політична нестабільність. Але ми повинні почати працювати саме зараз, щоб побачити конкретні результати, коли завершаться складні часи», - резюмував пан Посол.
Завершилася зустріч волинського губернатора і Надзвичайного і Повноважного Посла Канади взаємним обміном книг. Пан Посол подарував видання про канадських художників, а пан Романюк – про Волинь.
Пізніше у коментарі «Волинським Новинам» голова Волинської ОДА додав, що цифри про співпрацю із Канадою такі, що про них мало не соромно казати. Цікавим для канадських інвесторів, окрім сільськогосподарської сфери, він також назвав галузь енергозбереження та інші напрямки. Інформації про те, де ще перебував Посол на Волині, окрім стін Волинської ОДА, пан Романюк не знав.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus