USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Кандидатів залишилося двоє: хто може зайняти крісло Джонсона

20 Липня 2022 21:56
На посаду прем’єр-міністра Великої Британії залишились 2 кандидати. У фінальний тур голосування вийшли ексглава Мінфіну Ріші Сунак та очільниця МЗС Ліз Трасс.

Результати голосування оголосив голова так званого «комітету 1922» Грем Брейді, пише 24 канал.

Результати голосування:

Ріші Сунак – 137 голосів,

Ліз Трасс – 113,

Пенні Мордаунт – 105.

Відтак молодша міністерка з торгівельної політики Пенні Мордонт вибула. Надалі Сунак і Трасс «один на один» братимуть участь у голосуванні консерваторів.

Джонсон 7 липня оголосив про свою відставку з посади прем’єр-міністра та глави Консервативної партії. Політик подякував усім британцям та не забув у промові згадати і про Україну. До речі, після цього британський політик зателефонував президенту Володимиру Зеленському.

У боротьбі за посаду британського лідера брали участь 10 кандидатів. Раніше вибули ексміністерка з питань рівноправ’я та місцевого самоврядування Кемі Баденох та голова спецкомітету із закордонних справ Палати громад Том Тугендат.

Про заміну прем’єр-міністра Великої Британії Консервативна партія має остаточно повідомити на початку осені 2022 року.

До речі, Борис Джонсон сьогодні виступив із прощальною промовою у Палаті Громад. Політик дав пораду своєму наступнику на чолі уряду, згадав про українців та завершив промову легендарною фразою з фільму «Термінатор».

Нагадаємо, Джонсон з початку повномасштабного вторгнення Росії активно підтримує Україну: виступає за надання військової та фінансової допомоги.

Також Борис двічі з кінця лютого перебував у Києві та проводив переговори з Володимиром Зеленським.

Востаннє вотум недовіри Джонсону ініціювали 6 червня – тоді голосів для відставки прем’єра Британії не вистачило.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus