USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Кандидати у люстраційний комітет – на сцені луцького Євромайдану

30 Березня 2014 13:49
Претендентів на місця у комітеті громадської люстрації представили луцькій громаді під час Народного віча на Театральному майдані у Луцьку.

Про те, що попри військову загрозу, потрібно впроваджувати на місцях ті принципи, за які боролися під час революції, нагадав лідер Правого сектора на Волині Павло Данильчук. Це, з його слів, стосується нещодавно створеного комітету громадської люстрації. Кандидатів у члени комітету запросили на сцену та представили лучанам. Це - юрист та викладач СНУ імені Лесі Українки Антон Демчук, журналіст Валентина Куць, фахівець у сфері громадського харчування Ірина Політова, голова обласної організації інвалідів Григорій Ощепков, архітектор Юрій Кислицький, професор, викладач СНУ імені Лесі Українки Марія Моклиця, громадський діяч Богдан Мойса, військовий пенсіонер Аркадій Соломатін, професор, викладач СНУ імені Лесі Українки, член НСЖУ Світлана Кравченко та фахівець у сфері торгівлі Андрій Попик. Ще двоє кандидатів у члени комітету не змогли з’явитися на віче за станом здоров’я. Інформацію про усіх кандидатів Громадський сектор Волині оприлюднює через ЗМІ. Так, цього тижня у Палаці культури Луцька відбулися громадські слухання стосовно кандидатів, під час яких кожен мав змогу поставити їм питання.



Представник Громадського сектора Волині Михайло Шелеп розповів, що місяць тому оголосили про створення комітету і процес його створення триває. Місяць тому обіцяли, що перевірятимуть кожного кандидата на чиновницьку посаду і оцінюватимуть, чи гідний він бути посадовцем. Владі заявляли, що громадськість вимагає слухань щодо кожного кадрового призначення. Ці слухання вже тривають. Зі слів активіста, починаючи з наступного тижня, в облраді щовівторка організовуватимуть громадські слухання щодо кадрових призначень у ключові управління облдержадміністрації. Працювати у комітеті, зі слів громадського активіста, буде непросто, адже досі не існує закону про люстрацію.

У приміщенні обласної ради планують отримати кабінет, у якому працювали б члени комітету громадської люстрації. Громадяни, які матимуть претензії до того чи іншого чиновника, приноситимуть інформацію про нього у комітет. Наразі це громадська ініціатива, члени комітету не отримуватимуть заробітної плати та жодних преференцій, а нестимуть моральну відповідальність за свою роботу.

Фахівців – юристів, психологів, тих, хто знається на державній службі, запросили долучатися до роботи комітету, адже потрібні робочі групи. Лучан закликали бути активними та повідомляти про чиновників-корупціонерів, не соромитися та не боятися. Члени комітету змушуватимуть діючу владу чути вимоги громади.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
ВОНО Показати IP 30 Березня 2014 15:25
ігри та ритуальні танці продовжуються, а в той же час наша Батьківщина знаходиться на грані загибелі. Люди схаменіться !!!!
Іван Показати IP 30 Березня 2014 15:49
А к туда потрапив Ощепков?? Хто їх взагалі туди рекомендував всіх???? На мою думку має бути створена структура окрема з проіесіоналів (провоохоронці, юристи, журналісти). щось типу "внутрішньої розвідки".
ВОНО до Іван Показати IP 30 Березня 2014 15:59
саме так ))) міліцію, проокуратуру повинні перевіряти лише міліціонери та прокурори і лише ті що красти не будуть. Тобто ті в яких вже є гарна садиба та півдесятка автомобілів
Лучанин Показати IP 30 Березня 2014 16:52
Не смішіть мої труси...люстратори хр***нові. Що за абсурд. Цікаво, а як будуть люструвати. Ні закону, ні положень. Такі люстрації законом наказуються .... оздоровчою путьовкою на відповідний строк до санаторів під назвою - колонія поселення.
титушко до Лучанин Показати IP 30 Березня 2014 19:40
100% Без закону прийнятого ВР.люстрація потрапляє під певні статті Ук.
Орест Показати IP 30 Березня 2014 17:03
Дурдом ,,Веселка,, вийшов на люстрацію...
Оресту Показати IP 30 Березня 2014 18:03
А Валю куць - полішучку з тмутаракані поставити директором дурдому... Ото зібралася компанія ГОПників
Читач Показати IP 30 Березня 2014 18:06
У дівки, що на першому фото стоїть на сцені третьою зліва, ноги файні :)
ОПА Показати IP 30 Березня 2014 20:34
А той чоловічок крепкий штані задом наперед натягнув чи що? Або голову розвернув.
гпз28 до ОПА Показати IP 30 Березня 2014 21:16
+1500 випередив(а)
Шаповал Показати IP 30 Березня 2014 20:35
Я що запізнився! Чому мене немає? Я буду мстити!
гпз28 Показати IP 30 Березня 2014 21:23
інформація для силових структур взяти на олiвець.у багатьох морда збоченця або садиста.
студент Показати IP 30 Березня 2014 21:47
...прикро, що наші викладачі Моклиця і невідома Кравченко уявили себе люстраторами. Нічого не зробили для інсттиту, університету- сірі сірі...Сірі думками, помислами і а зовнішність....для Новолинська або Ковлє.. Сірість перемагає!!!!! "Слава Україні" - але вони думають не про це....
Вася Показати IP 31 Березня 2014 09:58
А може люстратори, хай би були не місцеві. А то зараз почнеться брат, сват, кум ...
Олесь Показати IP 31 Березня 2014 10:23
Ці "люстратори" самі себе висунули в найавторитетніші начальники Волині. Будуть вирішувати долі людей. За яким принципом? Чому саме вони? Напевне (без образ) в них не реалізоване почуття власної значущості. ( Саме для реалізації таких фобій данильчук і Ко принижують опонентів, ставлячиїх на коліна) Адже ці люди - не публічні, ніде себе не виявили у громадському житті міста..... нехай би, апріорі це хороші і дуже хороші люди. Але це нк професія!!!! Хороша людина-У любому випадку їх думка суб"єктивна! Люстрація в Україні необхідна. Ще більш необхідна зміна системи управління. Адже потрапивши у тенета старої , корумпованої системи багато з найревольційніших революціонерів з чистими руками, помаленьку стануть падлюками. Система така. Країна бідна, спокуси вкликі, люди =як люди , наші.... Тому= Замість балаболити на сцені, разом з данильчуком та подібними рекетиро-люстраторами партіі, громадські об"єднання, Майдан -повинні вимагати втілення нової концепції державного управління. Взявши за зразок Грузинську, що довела свою ефективність. - Повинен бути розроблений прийнятий і виконаний ЗАКОН про люстрацію. Чіткі критерії, , зрозумілі правила... Закон має також запобігти потрапляння на Державні посади випрдкових нефахівців, за пратійним принципом, по критеріям особистої відданості, що ми бачимо зараз по Волдині( Батьківщина) , або у державі- міністр АПК...... Все решта -профанація.
100 Показати IP 31 Березня 2014 10:46
Село і селяни...
Олександр Показати IP 31 Березня 2014 12:30
Оресту: є якісь конкретні питання до Валентини Куць? Можете задати. Ще краще треба було йти на віче і привселюдно їх задавати а не флудити за невідомими "ніками". Це саме стосується всім хто хоче просто "поговорити". Соромно що більшість постів ніпрошо накшталт (ноги хороші, зад товстий, ці просто сірі, інші гімнюки і тд). Люди закликаю усіх спілкуватись максимально інформативно і по-суті. Конкретне питання і по можиливості відповідь. P.S. Стосовно п. Куць можете набрати google і почитати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus