USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Карантин – це не канікули, а самообмеження», – виконувач повноважень мера закликав лучан не бути безпечними

20 Березня 2020 14:27
«Бережіть себе, бережіть своє здоров’я, бережіть своє життя. За вас це ніхто не зробить… Давайте берегти одне одного», – закликав у відеозверненні усіх лучан виконувач повноважень Луцького міського голови.

Григорій Пустовіт порівняв нинішню ситуацією з вибухом на Чорнобильській АЕС у 1986 році, а небезпеку, яку може завдати коронавірус, – із радіацією.

«Ми не бачимо вірусу, але найстрашніше – те, що ми його не боїмося. Ми переживали, що виникне паніка, а зіштовхнулися з безпечністю наших громадян. Люди спокійно гуляють вулицями, ходять у магазини, не дотримуються безпечної відстані, а відстань у два метри може вберегти життя», – зазначив посадовець.

Він наголосив, що в зоні найбільшого ризику – люди похилого віку, тому закликав пенсіонерів залишатися вдома, спілкуватися телефоном і не боятися звертатися за допомогою до сусідів, близьких чи соціальних працівників.

Окрім того, виконувач повноважень мера міста відзначив, що запроваджений карантин покликаний зменшити кількість імовірних особистісних контактів, аби не допустити збільшення кількості заражень небезпечним недугом, адже невідомо, чи серед пасажирів громадського транспорту чи людей, які очікують своєї черги до каси в магазині, немає інфікованих.
«Карантин – це не канікули. Карантин – це самообмеження, можливість зосередитися на самоосвіті, переглянути більше фільмів чи прочитати більше книг, але все це потрібно робити вдома. Вулиця, відкритий простір сьогодні – не для нас. Нас може вберегти тільки самоізоляція», – звернув увагу Григорій Пустовіт.

Він додав, що лучани, які повернулися з закордону, повинні негайно самоізолюватися на 14 днів, аби не допустити зараження своїх близьких, а не бігти до центрів зайнятості: «Потрібно потерпіти. Сьогодні всі несуть певні фінансові втрати. Побудьте вдома, не виходьте на вулицю».

Водночас посадовець розповів, що не потрібно нехтувати жодними симптомами, а у випадку захворювання, зокрема ГРВІ чи грипом, потрібно телефонувати сімейному лікарю чи на гарячу лінію, однак у жодному випадку не варто добиратися до медичного закладу самостійно.

Своєю чергою, перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад акцентував, що міська та обласні ради прийняли рішення про виділення коштів на закупівлю медикаментів, обладнання та супутніх товарів для того, щоб «пережити коронавірус».
Він закликав містян не панікувати, дотримуватися правил гігієни та залишатися вдома.

«Ми не хочемо вас налякати, але хочемо застерегти від того, що все-таки може трапитися», – сказав Григорій Недопад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Марія Показати IP 20 Березня 2020 15:23
Це взагалі цікавий феномен, коли у в принципі «свідомих» людей начисто відбиває пам’ять... Давайте повернемось в Україну в 2009.Аналізуючи аргументацію по випадку "епідемії свиного грипу 2009 року", робимо висновок: владна верхівка з героїчною Тимошенко влаштувала масову "розводку" із свиним грипом. Прем'єр України Тимошенко наказала створити спеціальну урядову комісію для запобігання проникнення до України свинячого грипу. Народ змітав з полиць аптек усе – від марлевих пов’язок до антибіотиків. А в червні 2010 року Парламентська Асамблея Ради Європи розповсюдила заяву, що ніякої пандемії "свинячого грипу" не було. Просто заяви ВООЗ підхопили уряди низки країн (у кожного на той час були свої резони для цього), чим спровокували паніку. А фармацевтичні компанії, скориставшись ситуацією, продали в ці країни, у тому числі і нам, дорогі лікарські препарати,в яких закінчувався термін придатності. У ВООЗ все спростовували, а в Україні, традиційно, рахували, хто і скільки міг собі покласти в кишеню на цій оборудці.Розвиток подій навколо китайського грипу нагадує 2009-й. Єдине, що цього року у нас немає великих виборів, проте будуть вибори місцеві.Пам’ятаємо: мало що так ефективно підриває довіру до влади, як страшилки про вбивчий грип, масштаби якого чиновники навмисно приховують. Або ж, навпаки, ці масштаби роздуває сама влада, щоб показати себе крутим борцем за здоров’я нації. Ну, або для відведення уваги суспільства від більш важливих речей... Сидіть вдома, скуповлюйте, маски і противірусні препарати, гречку, олію, сіль, туалетний папір і панікуйте. Друзі, будьте здорові і не кашляйте... і не піддавайтесь світовій паніці( немає достовірної інформації про пандемію!!!(нам щодня озвучують скільки людей помирає від ГРВІ, від туберкульозу ,від СНІДу у світі?!!!) Найлегше керувати заляканими людьми. Уже «слуга народу» при владі. Зомбовані «свідомі» громадяни обрали того, кого було потрібно!Мультсеріал “Сімпсони” є найпопулярнішим за останні кілька десятиліть, пише Porque No Se Me Ocurrio.Понад десять років тому вийшла серія «Сімпсонів», в якій Барт відправляється в майбутнє, де Ліза стає президентом США – після Дональда Трампа!Ліза каже, що президент Трамп збанкрутував країну. І ось реалії :Трамп змінює Обаму в Білому домі на подив усього світу. Можливо, треба було уважніше дивитися «Сімпсонів»?А тепер пропоную переглянути усім фільм «Зараза» — американський фантастичний трилер режисера і оператора Стівена Содерберга, що вийшов 2011 року. Звертайте увагу на деталі. Мийте руки і не дозволяйте іншим промивати собі мізки !
Анонім до Марія Показати IP 20 Березня 2020 17:53
Я знав що не один так думаю про вірус,без сімпсонів....Виявляється є ще тверезі,здорові люди.
Лучанин до Марія Показати IP 20 Березня 2020 18:45
Все вірно написано. Дивно, що Ваш коментар розмістили.
SOS Показати IP 20 Березня 2020 15:23
У Донецькій області чоловік приїхав з Єгипту і привіз цю заразу,але, що робити якщо у Луцьку ті, що приїхали з такого ж відпочинку на другий день вийшли на роботу? Працівники не наважуються сказати в очі таким відпочивальникам, а до відпочивальників це тупо не доходить. Що робити?
Олег до SOS Показати IP 20 Березня 2020 20:54
А тепер ще й зі Львова чоловік захворів, який приЇхав з Німеччини 13 березня. Мають нести сувору відповідальність ті, що приїхали з відпочинку і шастають по місту, а тим більше йдуть на роботу.
Отакої Показати IP 21 Березня 2020 07:33
Бо карантин передбачає закриття кордонів,а тут така забота,бо ж це наші.Попередження,доба і повне закриття.Оце карантин,а так все....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus