USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Карантинні будні: один день з балкону луцької багатоповерхівки. Фоторепортаж

11 Квітня 2020 10:43
«Не виходжу з дому». Чимало людей чули цю фразу, але не надавали їй такого значення, як зараз. Нині по всій Україні суворий карантин, і більшість людей дійсно не виходить з власної оселі. Якщо в селі можна вийти і подихати свіжим повітрям на подвір‘ї, то у містах, де в основному багатоповерхівки, місцем отримання порції кисню є балкон.

Раніше ніхто особливо не звертав увагу на якісь деталі виду з балкону, тепер, коли часу вдосталь і майже увесь день люди проводять вдома, ми звертаємо увагу буквально на кожнісіньку дрібницю за вікном. Не винятком є і журналісти Інформаційного агентства Волинські Новини, які, попри те, що #stayathome, стараються радувати читачів новими матеріалами. Відтак, сьогодні ми покажемо один день з балкону луцької багатоповерхівки.

Ранок. П‘ючи ранкову каву, багато людей любить виходити на балкон. Не будемо в цьому плані особливими. Приготувавши напій, споглядаємо у вікно. Все прокидається, на парковці поблизу повно автомобілів, здавалося б, вже скоро більшість з них зникне, адже люди поспішають на роботу, втім не у період карантину. Лише поодинокі автівки до обіду покинуть своє «місце відпочинку», везучи своїх господарів в потрібне їм місце. На дальній лінії горизонту між двома будинками спостерігаємо цегляну башту та вишку мобільного зв’язку, саме тут увечері інколи можна побачити неймовірні заходи сонця з різноманітними рожево-малиновими барвами. Але дочекаємося вечора.
Ближче до обіду футбольне поле поблизу заповнюється дітьми, проте їх не так багато, як зазвичай. Дітлахи не можуть всидіти вдома, і батьки відпускають їх погуляти та подихати свіжим повітрям, проте й самі батьки не проти погуляти зі своїм чадом, аби відволіктися від постійного сидіння в чотирьох стінах. На дитячих майданчиках пусто – вони обгороджені червоно-білою стрічкою. Раніше в обід з балкону можна було спостерігати післяобідні футбольні баталії хлопчаків, які йдуть зі школи. Як тут не загадати вірусне відео, коли його автор коментує з балкону дворовий футбол хлопчаків. На жаль, під час карантину коментувати нічого – як і світовий футбол, гра мільйонів у дворах також переживає не найкращі часи. Поблизу футбольного майданчика цвітуть дерева, а берези так вишикувалися в ряд, ніби очікують виходу на поле.
Черговий день на карантині добігає кінця. Окремі жителі мікрорайону виходять на прогулянку, сподіваючись на відсутність людей, а ми тим часом спостерігаємо анонсований захід сонця, яке ніби ховається у прірву між двох будинків. Ще один день необхідного сидіння вдома закінчився, але не варто сумувати, шукайте щастя в простих речах та й #stayathome до кінця карантину. І вже невдовзі ми дихатимемо свіжим повітрях в парках та в лісах за містом, а не на балконі.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото автора
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Андрей Показати IP 11 Квітня 2020 12:07
Прибольшом количестве машин необходимы подземные парковки. Ситуация по городу уже критичная, паркуются уже не только на клумбах и тротуарах а уже и на детских площадках.....
ага до Андрей Показати IP 11 Квітня 2020 12:37
Даже при их наличии , парковаться никто не станет-*дорого* даже для дорогих авто! мы не Эворпа.
Угу до ага Показати IP 11 Квітня 2020 13:32
Вы с таким мышлением, уж точно не Европа и скорее всего там и не будете.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus