USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Каравани мігрантів» не пустять з Мексики до США, – Помпео

23 Листопада 2018 08:36
Держсекретар США Майк Помпео підтвердив, що «каравани мігрантів», які зараз перебувають на території Мексики, не будуть допущені в США, пише ТСН.

«Караванам» не буде дозволено в’їзд в Сполучені Штати. Існує реальна загроза для безпеки і забезпечення прав людини для мігрантів з боку тих, хто хотів би нажитися на них«, — випливає з повідомлення держдепу.

Також Помпео заявив про готовність співпрацювати з новим урядом Мексики, в тому числі і з питання створення робочих місць в регіоні.

«Я розраховую на співпрацю з новим урядом Мексики по всім аспектам наших відносин, включаючи вивчення можливостей стимулювання створення робочих місць в регіоні, в тому числі на півдні Мексики, в інтересах уряду та народу Мексики», — випливає з заяви держсекретаря США.

Новий уряд Мексики буде сформовано після інавгурації обраного глави держави Андреса Мануеля Лопеса Обрадора, яка запланована на 1 грудня.

У той же час міністр оборони США Маттіс заявив, що не планує створювати табори змісту для мігрантів.

Зараз на південному кордоні США розгорнуто близько 5,8 тис. військових, які активно працюють над тим, щоб створити інженерні загородження, зокрема, з колючого дроту, а також інші перешкоди вздовж кордону. Маттіс підкреслив, що військовий персонал не буде виконувати правоохоронних ролей, що заборонено законом.

Нагадаємо, 9 листопада президент Дональд Трамп підписав розпорядження, яке забороняє надавати притулок тим мігрантам, хто потрапив на територію США незаконно, у зв’язку з ситуацією на південному кордоні США і тимчасовими надзвичайними заходами американської влади у сфері міграції.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus