USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Карнавал повітряних куль в Луцьку: час і місце

5 Червня 2018 13:44
Політ на повітряній кулі та ще й у центрі Луцька – мрія, яка стане реальністю для волинян під час карнавалу повітряних куль 16 і 17 червня. Організатори дійства обіцяють яскраві враження та сюрпризи для учасників заходу.

Під час прес-конференції в Луцьку розповіли, що на кулях можна буде підійматися лише двічі на день, адже це пов’язано з технікою безпеки та погодними умовами.

На початку зустрічі організатор фестивалю Сергій Карпюк пояснив, що виліт куль буде проводитися лише о 6 ранку та о 20:30, однак святкові заходи триватимуть впродовж цілого дня.

«Ця ідея до нас прийшла вже 2 роки тому, однак через певні обставини тільки зараз вдалося реалізувати її в Луцьку. Це буде першим таким фестивалем у місті. Маємо амбіційні плани проводити його щороку. Ми вже маємо багато заявок із навколишніх міст та Рівного, - розповів Сергій Карпюк.
Фестиваль розпочнеться у п’ятницю 15 червня з вечірнього параду куль.

«У Луцьку буде 6 повітряних куль – повноцінних аеростатів. Вже перші польоти відбудуться в п’ятницю. Вони проводитимуться на Театральному майдани чи з іподрому в Центральному парку. Політ буде близько години, є ще близько 10 вільних місць», - інформує Сергій Карпюк.

Сам фестиваль розпочнеться в суботу з 6 ранку: із Театрального майдану злітатимуть кулі.

В 12 годині відбудеться урочисте відкриття. Заплановано встановити й головну сцену та провести розважальну програму.

Передбачена велика зона для дітей, виступи діджеїв, конкурси та майстер-класи. О 20:30 знову відбудеться виліт куль. Вони літатимуть близько години над містом. Також вечірньої пори буде шоу за участю повітряних куль.

У неділю фестиваль відкриє свої двері о 12:00.

Зауважимо, що впродовж всього часу, на Театральному майдані буде одна прив’язана куля, на ній можна буде піднятися на висоту 30 метрів.

«Куля - це велика, яскрава, висотою з 5-поверховий будинок, буде весело та гарно. Однак усе це залежатиме від погодних умов, адже у нас немає двигуна і ми рухаємося лише туди, куди веде вітер. Тому нам потрібна відсутність грози, дощу та вітер до 3-4 метрів у секунду. Поки метеодані кажуть, що погода має бути гарною. Якщо ж погода не налагодиться, то свято таки буде, однак вильоти доведеться скасувати», - розповів президент громадська спілка «Українське повітроплавне товариство» Сергій Скалько.
Та додав, що в кулю вміщуватиметься 4 людини і пілот, за нею слідуватиме машина, яка потім допомагатиме приземлитися. Зі слів пана Сергія, політ на повітряній кулі значно безпечніший ніж на літаку, мовляв, це великий парашут.

Зауважимо, що фестиваль проводитиметься за сприяння Луцької міської ради.

«Такі заходи - це престиж міста, подібні заходи є у Кам’янці-Подільському, надіємося, що стануть традиційними і в нас. Ми надіємося, що це стане ще однією фішкою міста, такою як фестиваль «Бандерштат», - розповіла начальниця відділу сім’ї та молоді департаменту сім'ї, молоді та спорту Луцької міської Катерина Шкльода.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Гроші вітер Показати IP 5 Червня 2018 13:57
Зібрали в колгоспі врожай, продали. Думають, що робити із грішми. Хтось каже - давайте купимо машину. Всі радіють, ура, машина. В ряднах носили, терпер будемо на машині возити. А один чудак каже - А НАВІЩО ВОНА НАМ ПОТРІБНА?. Всі подумали - і навіщо, скільки там того носіння, носоли на плечах і далі будемо. Так і трактор забракували, скільки того поля, лопатами копали і далі будемо копати, і комбайн, скільки того молотіння, ціпами перемолотимо. То й питають того чудака, а що ж ви пропонуєте купити. А він каже - а давайте купимо ПОВІТРЯНУ КУЛЮ! Всі радіють, ура, порітряна куля. Ащо ж ми будемо з нею робити? Випустимо в повітря. А навіщо? А НАВІЩО ВОНА НАМ ПОТРІБНА!
Яна Показати IP 5 Червня 2018 14:19
Попередній коментар автора-цитую,ця людина напевно взагалі небачила,цього великого свята,як авіаційне шоу,бо,якщо він таке пише,то напевно не розуміє,яка це краса,сама була присутня в другому місті на цьому святі-це враження просто не передати,це треба бачити,тільки в тому місті відбувалося міжнародне воздухоплавання,де приймали участь всі країни,неперевершенні ємоції,я рада,що в Луцьку організовують таке свято не тільки для дітей але і для дорослих.
Анонім до Яна Показати IP 5 Червня 2018 15:58
Вже на тих канатах,чи то резинках напригались,хлопець на смерть,а дівчинка вижила,чомусь про неї не згадують,вам мало смертності?Вам мало того,що на переході можуть збити,в ліфті загинути,то дай вам щоб впасти,чи обірветься що,чи електричні провода замкнуть,як здійметься вітер...чи блискавка і не встигнуть опустити...про тих хто залишаються інвалідами швидко забувають,а їм з цим жити!І де там х місце для тих кульок??В парку,а не в центрі
Лучанин до Яна Показати IP 5 Червня 2018 16:08
"цього великого свята," - ви ж розумієте, що свята такого типу в нашій країні - це як "пир во время чумы". Найбільше свято - це коли людині не треба їхати в Польщу на роботу і не лишати своїх дітей, а просто побути з сім"єю разом. Слабо зробити таке свято? Нашим чиновникам - однозначно.
МіГ Показати IP 5 Червня 2018 14:50
Була ! Обіс&аний майдан буде на твоїй совісті, якщо до того часу громадський туалет не відкриєш !
Вячеслав Показати IP 6 Червня 2018 11:22
Не кожен з нас бачив повітряну кулю в очі.Ото ниють і плачуть,нехай частіше відбуваються такі дійства.Але владі потрібно подбати про людей які приїдуть в наше місто.Створити найкращі умови для туристів.Зробити якісь єкскурсії.Може якісь ярмарки,гуляння.Щоб трохи відволікти людей від сьогодення.Хватить того негативу.Життя це як райдуга,в якій є і світлі кольори.
Андре Показати IP 7 Червня 2018 17:13
Всі, хто тут віщає про негативні події минулого, скаржиться на погане життя, живіть цим і надалі, і буде вам таке саме незмінно сіре і невблаганне будення. Вас ніхто не змушує приходити. Це шоу для тих, хто вміє приймати життя таким, яким воно є, цінувати кожну мить, вміти нею насолоджуватись і, в той же час, вітати всі радощі життя, які трапляються на шляху кожного з нас. Неготивісти - в сад!
Юлія Показати IP 7 Червня 2018 17:45
Повітряні кулі це супер, і шоу напевно буде класне. Але ж знову розвага далеко не для звичайних людей, тому що політ коштує дуже дорого!!!! У Києві дешевше політати на кулі ніж у Луцьку. Тому пересічні лучани прийдуть просто подивитися на кулі ((((
Руслана Показати IP 13 Червня 2018 15:11
Шановні лучани і не тільки! Для міста свято потрібне і крапка! Організаторам треба подбати про безпеку людей та побутові справи(типу громадські вбиральні). Успіхів всім у ваших починаннях і справах!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus