USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Карпюк погрожує забрати землю в орендарів

13 Листопада 2012 17:19
Відібрати земельні ділянки в орендарів, які до 1 грудня не розрахуються за їхню оренду, обіцяють у Волинській облдержадміністрації, - про це повідомляють у прес-службі установи.

Сьогодні, 13 листопада, відбулася нарада з орендарями земельних ділянок, які не розпочали або виплатили менше 50% орендної плати власникам земельних часток (паїв). Провів засідання заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк.

Звертаючись до боржників, посадовець зазначив, що на земельних ділянках повинні господарювати ефективні господарі.

«Орендна плата за землю має рости і люди це повинні відчути. В цьому році завдяки ефективному господарюванню, технологіям та погоді, волинські аграрії зібрали дуже хороші врожаї. Рентабельність ріпаку та кукурудзи становила 150%, пшениці – 100%. Якщо ще в 2010 році за оренду землі волинянам-орендодавцям виплачували 40 мільйонів гривень, то вже нині - орендарі сплачують 86 мільйонів гривень. Ці кошти отримують безпосередньо люди. За два останні роки на Волині додатково задіяли 50 тисяч гектарів землі», - зазначив заступник губернатора.

У свою чергу, начальник головного управління Держкомземагентсва України в області Василь Василенко повідомив, що на сьогодні рівень розрахунків за оренду земельних ділянок на Волині становить 89,9%. За його словами, орендарі повинні сплачувати людям не менше 3% від нормативно-грошової оцінки. Згідно з розпорядженням голови облдержадміністрації розрахуватись з людьми необхідно було до 1 листопада, однак є такі господарі, котрі навіть не починали цей процес.

Після діалогу з орендарями, Віталій Карпюк зауважив, що ті, хто не розрахується з людьми до 1 грудня, залишиться без землі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
дідо Показати IP 13 Листопада 2012 17:50
Яке діло має чинуша до двох субєктів господарювання? Це виріщується тільки законним шляхом ,через суд. Для чого глупості молоти? Напевно у Клімчука навчився.
фермер Показати IP 13 Листопада 2012 19:45
Погрози це стиль роботи Карпюка. Радянський совок. Він впевнений, що може всіх навчити, хоч це далеко не так. Відомо, що виправляє горбатого. Він і Клімчук - діва чоботи. Хамство - це бренд цих чиновничків.
Мілько Показати IP 14 Листопада 2012 14:45
А хто ще має захищати селян, як не Карпюк і Клімчук? Правильна позиція, підтримую.
1 до Мілько Показати IP 14 Листопада 2012 16:44
Слова Карпюка розраховані якраз на таких як ти, Мілько. А реально: не виконання однією із сторін договірних зобовязань - відносини, які носять цивільно-правовий характер. І ніякий Карпюк чи дід Борис крім пустих слів нічого не зроблять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus