USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.92

Картонні бронежилети та бронезахист з коробок: НАЗК подякувало Шойгу за розкрадання армії РФ

10 Березня 2022 21:20
Голова НАЗК Олександр Новіков подякував міністру оборони РФ Сергію Шойгу за розкрадання російської армії.

Про це йдеться у зверненні НАЗК.

«Агентство висловлює щиру подяку Міністру оборони Російської Федерації Сергію Кужугетовичу Шойгу за неоціненний внесок у те, що російські засоби та ресурси забезпечення для нападу на Україну були розкрадені ще на етапі їхнього накопичення на кордоні двох держав. Беручи участь у методичній, системній та довготривалій роботі з розкрадання бюджетних коштів Російської Федерації, що виділялися на розвиток військового потенціалу, Сергій Шойгу разом з іншими посадовими особами оборонного сектору сприяв прискоренню ліквідації окупантів на землях суверенної держави України», – йдеться у повідомленні.

Новіков додав, що розкрадання армії РФ суттєво полегшують захист демократичної України.

Читати ще: $5 млрд витрачено марно: Путін розслідує розкрадання коштів, виділених на створення п’ятої колони в Україні, – ЗМІ

Як приклад Новіков показав, що на деяких російських танках Т-72 і Т-80 для бронезахисту використовували картонні коробки з-під курячих яєць. У листі голова НАЗК зазначає, що такий захист для танків повинні обов’язково врахувати при формуванні рейтингу найсильніших армій світу Global Firepower.
Також він додав, що у російських бронежилетах знайшли картонні, а не металеві пластини. За словами Новікова, такі бронежилети були одягнуті на членах екіпажу БМД «Барнаул-Т», захопленої українськими захисниками.
У листі згадуються і протерміновані сухпайки, які видали російським солдатам. Їхній термін давності минув у 2015 році, проте українські захисники знайшли великі партії таких прострочених сухпайків у захоплених колонах тилового забезпечення окупантів.

Читати ще: «Російській армії в Україні кінець». Арестович – про військові проколи РФ та втечу ФСБ з Криму

Новіков показав світлину, як загін російських окупантів везуть у цивільній вантажівці ЗИЛ-130 без жодного бронезахисту.

«Також Агентство висловлює глибоку подяку за використання для пересування особового складу ЗИЛ-130, аналогів якому в світі немає. Окрім очевидного комфорту, який відчувають російські військові у відкритому кузові при українських березневих морозах, швидкість пересування цього транспортного засобу, а також яскравий аквамариновий колір кузова, дозволяють силам місцевої територіальної оборони ефективно проходити тренувальну підготовку з експлуатації сучасного озброєння з легких мішеней».
Новіков також «похвалив» Шойґу, що в кишенях мундирів військових, які були одягнуті в «картонні» бронежилети, знайшли паперову пам’ятку від російського міноборони з вказівками запобігання корупції у війську.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus