USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Картини відомого художника придбає Ковельська мерія

26 Червня 2013 14:11
Декілька картин відомого скульптура, члена національної спілки художників України Валентина Данилюка, який помер внаслідок важкої хвороби, придбає Ковельська міська рада.

Про це пише ПроКовель.

Так, у середині квітня з ініціативи міськвиконкому та за згодою родини Валентина Петровича в культурно-просвітницькому центрі організували благодійну виставку картин та скульптур автора. Зібрані кошти та благодійні внески небайдужих до людського горя людей мали піти виключно на лікування хворого. Однак недуга не залишила митцю жодних шансів на порятунок.

Валентин Данилюк помер 26 квітня цього року.

Ще тоді, під час відкриття благодійної виставки-продажу, останньої виставки в житті автора, секретар міської ради Михайло Гетьман запевнив присутніх, серед яких була й сестра художника Євгенія Петрівна Кальчук, що мерія спільно з депутатським корпусом придбає для міста кілька полотен нашого земляка.

Уже були проведені й перемовини. Щоправда, тоді планували отримані від продажу гроші віддати на лікування хворого, але тепер уже мають на меті придбати полотна для прийдешніх поколінь, щоб зберегти пам'ять про відомого волинського художника.

«Спадщина знаного волинського митця має бути збережена», - переконані в мерії.

Для придбання робіт Валентина Данилюка з міського бюджету виділять 2,150 тисячі гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus