USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

«Мавки Миру»: у Ковелі авторські віночки «перетворюють» на турнікети для захисників

11 Березня 2024 21:32
«Мавки Миру» – історія, яку придумали в Ковелі. У місті взялися створювати українські віночки, щоб «перетворити» їх на турнікети для військових. Проєкт, який стартував понад місяць тому, масштабувався й дістав підтримку. Його ініціаторка Інна Поліщук, керівниця школи англійської мови «Євроф’юче», організувала з десяток майстеркласів для різних колективів.

Про це повідомляє Ковельська міська рада.

Результат цієї роботи, а це 90 віночків, представили на благодійній виставці-продажу в Галереї мистецтв. Пані Інна каже, що їхня мета – 100 рятівних турнікетів.

«Ми не просто просимо гроші, щоб нам їх задонатили. Ми хочемо, щоб ковельчанки мали гарні прикраси на Перемогу, хочемо, щоб залишилась історія Мавки, яка її створювала з думкою про Перемогу. Купуючи їх, ви допомагаєте рятувати життя наших воїнів», – зазначає вона.
Читати ще: Присвятив себе «святій Волині та її історії». В Луцьку виставили сакральні твори відомого художника. Фото

Кожен виріб має назву, QR-код, за яким можна дізнатися про його автора, історію створення, вартість. Ще організатори пропонують брошки Мавок, розфарбовані артоб’єкти – гільзи, тубуси, що їх подарували колектив дитячої художньої школи та учасники одного з майстеркласів.
Міський голова Ігор Чайка, який побував на виставці, каже, що ковельчани не перестають захоплювати патріотизмом, реальними справами задля підтримки наших захисників, дивувати творчістю та креативом.
«Велике спасибі усім, хто взяв участь у проєкті, хто його придумав, створив ці прикраси. Переконаний, ці роботи знайдуть власників, поставленої мети щодо збору необхідної суми буде досягнуто», – впевнений мер Ковеля.

Тепер кожен може доєднатися до сили Мавки й допомогти мужнім воїнам, які стоять на передовій. Упродовж березня можна приходити на виставку, обрати собі один із виробів та зробити внесок у важливу справу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus