USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Каска, форма, сухпайок: колекцію волинського музею поповнили речі російських військових

5 Жовтня 2022 06:12
Музейний фонд Нововолинського історичного музею 3 жовтня поповнився новими воєнними експонатами, що їх залишили російські військові після деокупації у Харківській та Донецькій областях.

Як розповів Суспільному провідний науковий співробітник Юрій Велінець, каску, військову форму та сухпайок окупаційних військ для музею з власної ініціативи привіз капелан Служби військових капеланів церкви «Скинія», нововолинець Павло Гаврилюк, який волонтерить із 2014 року.

Речі, пов'язані з російсько-українською війною, волинський волонтер привіз із Лимана Донецької області, де 1 жовтня військові Збройних сил України провели бойове завдання зі звільнення міста.
Читати ще: У музеї на Волині відкрили виставку з експонатами з фронту

Експонати російсько-української війни привіз із Харківської та Миколаївської областей волонтер Василь Костюк. Серед речей, які свідчитимуть про звільнення українських територій та подвиги ЗСУ, – гільза артилерійського снаряда із Миколаївського напрямку, харчові продукти росіян (пляшки алкогольних напоїв, тушкованки), а також військова форма й спорядження армії РФ із Харківського напрямку.
Зі слів музейника Юрія Велінця, і нові, і раніше привезені воєнні експонати в історичному міському музеї виставляти зараз не будуть, а зберігатимуть у фондах для використання в майбутній експозиції після перемоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus