USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Касові апарати потрібно вводити раціонально: Луцькрада звернулася до президента та прем’єр-міністра

29 Вересня 2021 19:32
Луцька міська рада звернулася до Президента України, Голови Верховної Ради України та Прем’єр-міністра України щодо ініціювання розгляду та підтримки проєкту Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення порядку ведення обліку і застосування реєстраторів розрахункових операцій та зниження фіскального тиску на платників податків». Зокрема йдеться про введення касових апаратів.

Про це говорили під час засідання 19-ї сесії Луцької міської ради 29 вересня.

Луцький міський голова Ігор Поліщук повідомив, що він зустрічався з групою підприємців, і вони не проти введення касових апаратів, але водночас мають низку доповнень, тож вони просять ініціювати проведення цих змін у парламент, аби підприємці не йшли повністю в тінь.

«Вводити касові апарати потрібно раціонально», – наголосив міський голова.

Як ідеться у зверненні, курс влади на детінізацію української економіки і посилення фінансової дисципліни є необхідним, але методи досягнення цілей в нинішніх економічних реаліях України є неприйнятними, оскільки знівельовують спрощену систему оподаткування, ведуть до зростання витрат малого бізнесу, збільшують потік бізнес-еміграції у країни з більш сприятливою податковою системою.

Саме тому робочою групою з питань впорядкування використання реєстраторів розрахункових операцій, створеною при Раді з питань сприяння розвитку малого підприємництва при Президентові України, із залученням експертів з робочих груп при обласних державних адміністраціях, напрацьовано та підготовлено до внесення на розгляд Верховної ради України проєкт Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення порядку ведення обліку і застосування реєстраторів розрахункових операцій та зниження фіскального тиску на платників податків».

Міські депутати переконані, що такі кроки, які спрямовані на підтримку і розвиток малого та мікропідприємництва, сприятимуть зростанню рівня довіри між бізнесом і владою та ефективному вирішенню тих складних економічних і соціальних викликів, які зараз стоять перед суспільством.

Прийняття закону передбачає внесення таких змін до Податкового кодексу України:

1. Компенсації частини суми штрафних (фінансових) санкцій, визначених за даними системи обліку даних реєстраторів розрахункових операцій (далі – СОД РРО), на користь покупців (споживачів). Зміни умов повернення помилково та/або надміру сплачених грошових зобов’язань та пені стосовно здійснення компенсації частини штрафних (фінансових) санкцій, визначених за даними СОД РРО, на користь покупця (споживача).

2. Розширення можливостей електронного кабінету покупця стосовно подання покупцем (споживачем) скарги щодо ненадання або ненадсилання йому за його вимогою під час здійснення розрахункової операції фіскального касового чека на товари (послуги) та отримання інформації про стан розгляду поданої ним скарги.

3. Розширення прав контролюючих органів щодо отримання безоплатно від банків та інших фінансових установ на підставі рішення адміністративного суду інформації про операції за рахунками суб’єктів господарювання за конкретний проміжок часу із зазначенням контрагентів та призначення платежів, а також – від операторів поштового зв’язку, експрес-перевізників та суб’єктів господарювання, що надають послуги з переказу грошових коштів, інформації про персональні дані відправника і отримувача при проведенні фактичної перевірки.

4. Можливості формування і подання податкової декларації в автоматизованому режимі за допомогою СОД РРО платниками податків, які здійснюють розрахункові операції виключно з використанням реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій.

5. Розширення підстав проведення контролюючим органом фактичної перевірки без попередження платника податків стосовно скарги покупця (споживача), поданої через Електронний кабінет, щодо ненадання або ненадсилання йому розрахункового документа.

6. Можливості призупинення фактичної перевірки платника податків з питань дотримання вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» для встановлення платника податків, яким було здійснено відповідну розрахункову операцію.

7. Щомісячного оприлюднення на офіційному сайті центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, узагальнених даних про обсяг здійснених платниками податків розрахункових операцій з використанням реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій за календарний місяць у розрізі адміністративно-територіальних одиниць (КОАТУУ) та підакцизних товарів (алкогольні напої, тютюнові вироби, пальне).

8. Ведення обліку з використанням книги обліку доходів встановленої форми у паперовому та/або електронному вигляді шляхом щоденного відображення отриманих доходів за підсумками робочого дня фізичними особами – підприємцями – платниками єдиного податку першої і другої груп та платниками єдиного податку третьої групи, які не є платниками податку на додану вартість.

9. Незастосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій:

– платниками єдиного податку першої групи, які здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та надання побутових послуг населенню;

– фізичними особами – підприємцями – платниками єдиного податку другої – третьої груп незалежно від виду діяльності, за винятком осіб:

- обсяг доходу яких протягом календарного року перевищує 560 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року;

- які здійснюють реалізацію: – лікарських засобів; – технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню), згідно з переліком груп таких товарів, затвердженим Кабінетом Міністрів України; -ювелірних виробів (за винятком побутових товарів з використанням дорогоцінних металів та/або напівдорогоцінного каміння); – товарів медичного призначення, згідно з переліком таких товарів, затвердженим Кабінетом Міністрів України, за поданням центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізацію державної політики у сфері охорони здоров’я.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Вася Олика ПЛ Показати IP 29 Вересня 2021 20:16
Треба вводити і негайно !!! І встановити жорстокий контроль над малим бізнесом .... А хто збирається у тінь нехай готується до тюрми - о це буде правова держава !!!
ФОП Показати IP 30 Вересня 2021 00:02
Труси тоді будеш по 500грн купляти
Анонім Показати IP 30 Вересня 2021 09:31
тоді кричатимуть що дорого.чи ці введення думають що безплатно для ФОПів. звичайно ні. і на цінах люди побачать
Ігор Показати IP 23 Листопада 2023 17:15
Треба прийняти економічні закони якоїсь розвинутої країни один до одного,і тоді всі муситимуть це виконувати,і це буде зрозуміло,раз вони виконують,і вони успішні,це і в нас працюватиме

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus