USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Катастрофа МАУ в Ірані: аналіз «чорних скриньок» відкладається через карантин

13 Квітня 2020 10:17
Новий коронавірус та карантин, який запроваджений у багатьох країнах через пандемію, не дозволяють розшифрувати бортові самописці з літака Boeing 737 компанії МАУ, який був збитий під Тегераном.

Таке рішення прийняла Канада та ще кілька країн, громадяни яких загинули в катастрофі. Влада цих держав попросила Іран відкласти дослідження «чорних ящиків», оскільки аналіз потрібно проводити в присутності експертів декількох країн. Про це передає DW.

Зазначається, що 12 квітня Рада Канади з безпеки транспорту повідомила, що Іран кількома днями раніше зв’язався з зацікавленими сторонами, щоб дізнатися, коли в країну прибудуть фахівці, які розшифрують бортові самописці. Оттава відповіла, що аналіз самописців варто відкласти до завершення карантину.

Як повідомлялося, вранці 8 січня після вильоту з тегеранського аеропорту ім.Імама Хомейні зазнав аварії літак «Міжнародних авіаліній України». На його борту перебувало 176 осіб, всі вони загинули. Серед них було 11 українців – двоє пасажирів і дев’ятеро членів екіпажу, одна із загиблих бортпровідниць була з Волині. Пасажирами авіалайнера також були громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, ФРН і Великої Британії.

Спочатку іранська сторона стверджувала, що аварія сталася через технічну проблему літака. Однак пізніше, 11 січня, Іран заявив, що український пасажирський авіалайнер був випадково збитий військовими.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus