USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Катастрофічна статистика: На Волині щодня реєструють одного ВІЛ-інфікованого

1 Липня 2009 14:15
Волинь на Західній Україні займає лідируючі позиції за темпами поширення вірусу імунодефіциту людини. Про це заявив під час обласної координаційної ради з питань протидії та профілактики ВІЛ/СНІДу заступник голови Волинської облдержадміністрації Святослав Кравчук, – повідомляє 1 липня репортер «Волинських Новин».
 
За словами пана Кравчука, на Волині нараховується понад 2 тисячі 300 ВІЛ-позитивних осіб. В області «щоденно реєструється одна ВІЛ-інфікована особа. Статистика катастрофічна», – стверджує заступник губернатора. Святослав Кравчук розповів, що цього року всіх весняних призовників обстежили на наявність ВІЛ-інфекції. «Серед восьми західноукраїнських областей Волинь займає друге місце по темпах поширення ВІЛ», – зазначив посадовець. Цей показник більший лише у Хмельницькій області. Попри це, щодо профілактики та лікування цієї хвороби «робота проводиться досить значна».
 
Начальник управління охорони здоров\'я ОДА Ігор Ващенюк скаржиться на те, що в обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом не вистачає для належної роботи штатних одиниць. Крім того, лабораторія не відповідає сучасним вимогам. Серед проблем, зазначених паном Ващенюком – і надзвичайно низький рівень обстежень серед населення. Менш ніж половина відсотка жителів обстежили у Володимир-Волинському, Горохівському, Шацькому та Локачинському районах. Проте Ігор Ващенюк стверджує, що кошти на такі потреби є. Святослав Кравчук обурено зазначив, звертаючись до заступників голів відповідних райдержадміністрацій: «Це не фінансова криза, а це лінь... Я не буду питатися у начальників управлінь охорони здоров\'я, а у вас».
 
Головний лікар обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом  Олена Макаренко зазначила, що проблемними питаннями залишається навчання по протидії поширенню ВІЛ-інфекції. В основному ВІЛ виявляється у молодого, економічно та соціально активного населення. При цьому якщо раніше кількість інфікованих чоловіків у кілька разів перевищувала кількість інфікованих жінок, то зараз ця статистика вирівнялася. Крім того, жінки, у яких наявний ВІЛ, не йдуть на переривання вагітності, – стверджує медик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
простотак Показати IP 1 Липня 2009 14:50
нехай ще дорожчими презервативи зроблять, а тоді продовжують свою роботу в цьому плані. Ще пару десятків років і українці вимруть від СНІДУ
простотакові Показати IP 1 Липня 2009 15:07
Презервативи, шановний, вас від зараження не вбережуть. Профілактика має полягати на вихованні та піднятті рівня моралі. А тут, говорили-балакали, а гидота для так званих "дорослих" уже всюди, навіть у ТАМ-ТАМ пробралася. Ради кого це все, га?
Анонім Показати IP 1 Липня 2009 15:10
Або від раку, який від вартості презервативів не залежить, а лише від вмісту гаманця людини.
Анонім Показати IP 2 Липня 2009 09:50
а презервативи це не профілактика? давайте молодь будем виховувати-вчити-моралізувати. а презервативи взагалі можна відмінити, пра? а нащо вони? все ж від моралі залежить.
Місько Показати IP 2 Липня 2009 12:43
Бачте, дійсно, утримання захищає від СНІДу надійніше за презервативи. А голодування захищає від ожиріння ефективніше, ніж фізкультура. А, наприклад, скальпування боронить від облисіння краще за всі шампуні. Будемо наполягати на заміні?
Руслана Показати IP 3 Липня 2009 18:49
Для темного народу, який вірить рекламі і ні над чим не замислюється (бо думки відомо в якій голоі снують) скажу: пори латексного презерватива за діаметром більші, ніж клітина вірусу СНІДу (!) Вони більші навіть за хиленький сперматозоїд (здорові й активні сперматозоїди не проникають, а хиленькі - якраз, тому народжуються слабкі діти і вироджується людство). Треба більше читати, в тому числі й наукової літератури, ціквитися, окрім сексу, ще багато чим... І тоді ви зрозумієте, що такий засіб безпеки як презерватив, зовсім не є безпечним (!) і фармкомпанії задурюють голови задля власного прибутку. Бо як захворієте на СНІД чи ще що - купуватимете й інші ліки. Якби не було презервативів - ви б сто раз подумали, чи варто. А так - не думаєте і попадаєтесь на наживку, як дурний карась. По-друге, таки правда: якшо бракує в тій голові, шо на плечах, то проблеми будуть і в іншому місці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus