USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Катування поліцейськими українця в Польщі: прокуратура затримала вісьмох осіб

8 Жовтня 2021 11:29
Окружна прокуратура в Щецині затримала вісім осіб у справі про смерть у Вроцлаві 25-річного громадянина України Дмитра Никифоренка.

Про це Укрінформу повідомила прокурор Окружної прокуратури в Щецині Єва Обарек.

«Наразі можу підтвердити, що за наказом Окружної прокуратури в Щецині у справі громадянина України затримано вісім осіб. Четверо із затриманих на час трагічної події були поліцейськими», – повідомила Обарек.

Вона уточнила, що всіх затримали на 48 годин. Після проведення з ними слідчих дій прокуратурою будуть прийматися подальші рішення про арешт або відпущення підозрюваних додому.

Читати ще: На обличчі і руках тонни гриму: нові подробиці смерті молодого українця в Польщі

В інтересах слідства прокурор не повідомив, ким є чотири інші особи, яких затримала.
За неофіційною інформацією Gazeta Wyborcza, іншими чотирма особами є лікар витверезника, куди був доставлений українець після затримання, і троє працівників цього закладу. За непідтвердженими даними, двоє з них зараз вже звільнені.

Як зазначається, всіх підозрюваних у справі про смерть Никифоренка затримали поліцією в четвер вранці в своїх будинках і доставили в прокуратуру.

Очікується, що 8 жовтня їм висунуть звинувачення у цій справі.

Нагадаємо, в польському Вроцлаві після затримання поліцією і жорстокого побиття помер 25-річний громадянин України Дмитро Никифоренко. Поліція заявила, що той поводився агресивно щодо офіцерів поліції, і тому правоохоронці застосували до нього газ і кайданки.

Віце-міністр Міністерства внутрішніх справ і адміністрації Польщі Мацей Вонсик наголосив на важливості розслідування смерті 25-річного українця Дмитра Никифоренка у витверезнику у Вроцлаві після затримання поліцією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus