USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.95 40.20
  • PLN 9.85 10.00

Казкотерапія, гімнастика і йога для дітей: у луцькій бібліотеці – заняття з психологічної підтримки

1 Квітня 2022 13:12
У Волинській обласній універсальні науковій бібліотеці імені Олени Пчілки для дітей організували безплатні заняття, що знижують тривогу і допомагають розслабитися.

Про це Суспільному розповіла ініціаторка міжнародного проєкту «Урок для дітей України» Оксана Словік.

У Луцьку, зі слів учительки, з дітьми працюють віч-на-віч. Також заняття з психологічної підтримки відбуваються в онлайн-форматі. На друге заняття в книгозбірню зібралося понад 30 дітей, які виконували оздоровчі вправи, малювали та слухали казки.

30-хвилинні заняття з дитячої йоги проводять Марта Волощук і Тарас Цибух. Вправи не потребують спеціальної підготовки, розповіла тренерка.
«Зараз у цей час дуже мало активностей, діти розвиваються і їм потрібен активний рух. Ми в ігровій формі проводимо йогу, своїми вправами допомагаємо розслабитися, почуватися впевненіше і звільнити тіло», – каже Марта Волощук.

Гімнастику разом із сином виконувала Людмила Мельник. Зі слів жінки, вправи допомагають знизити рівень тривожності й підтримати дітей у теперішніх складних умовах.

«Це передусім спілкування дітей, можливість отримати інформацію. Заняття з оздоровчої гімнастики дає можливість зняти м’язові зажими», – додає вона.
Інша група під час заняття займалася казкотерпією, діти малювали, фантазували та слухали музику. Учасниця заняття Орися Шпарук каже: малювала героїв сучасної казки «Колобок», а головного героя зобразила у формі піци.

Інших героїв «Колобка» малювала учасниця заняття Даша Ласка. Дівчинка мріє про мирне майбутнє і вірить у перемогу, бо добро завжди перемагає зло.

«До занять, які тривають упродовж двох годин, в онлайн-форматі приєднуються діти з різних областей», – розповіла ініціаторка проєкту «Урок для дітей України» Оксана Словік.

Інформацію про проєкт та заняття публікують в однойменному Telegram-каналі, який має понад тисячу підписників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus