USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Керівника обласної дитячої лікарні призначать без політики

14 Вересня 2016 18:58
Посприяти прозорому призначенню генерального директора в обласному територіальному медичному дитячому об’єднанні обіцяють в облраді. Крім того, найближчим часом тут планується завершення добудови перинатального центру.

Так, аби перевірити діяльність комунальних закладів, голова Волинської обласної ради Ігор Палиця побував у обласному територіальному медичному дитячому об’єднанні.

Також він запропонував медикам скласти необхідний перелік обладнання, щоб мати список потреб закладу і шукати на це фінансову підтримку.

Нагадаємо, в лютому цього року в лікарні звільнили генерального директора Григорія Ващиліна, а виконувачем обов’язків призначили заступника з медичної частини Людмилу Гагаловську.

Безпека для дітей – найголовніше

Одним із об’єктів дитячої лікарні стала киснева станція. Вона давно потребувала ремонту, опалення та вентиляції. З обласного бюджету виділили додатково 124 тисячі гривень на звершення її ремонту. Нині станція готова до експлуатації. Нові генератори і компресори подають життєво необхідний кисень через киснепроводи до неонатального центру. Нині 15 дітей віком до 28-ми днів підключені до апаратів штучної вентиляції легень.

У лікарні вже працює комісія з Києва, яка перевірить станцію і дасть дозвіл на її запуск.

Обладнанню стільки ж років, як лікарні

Обласна дитяча лікарня розрахована на 390 ліжок, має 9 операційних. Нині тут працює 140 лікарів. Найголовніша проблема – застаріле обладнання. Наприклад, лампи в хірургічному відділенні не замінялися більше 30 років. Стільки ж років і операційним столам. Деякі із них вже майже музейні експонати.
«Це обладнання вже давно «віджило» своє. Ми неодноразово ремонтували лампи в операційних, але це ситуацію не змінює. Сучасні лампи – з денним світлом. Ми оперуємо маленьких пацієнтів і від світла залежить чимало», – каже лікар-хірург Ігор Дородних.
Виконувач обов’язків генерального директора Людмила Гагаловська зазначила, що Ігор Палиця перший голова обласної ради, який побував в операційних дитячої лікарні і побачив на якому обладнані працюють лікарі.
Для хірургічного відділення потрібно щонайменше два столи та дві лампи. Орієнтовна вартість обладнання - 600 тисяч гривень. Щодня в лікарні відбувається до 30 оперативних втручань.

Ігор Палиця зазначив, аби кожен завідувач відділення написав те, що вже сьогодні найнеобхідніше з обладнання, щоб мати список потреб закладу і шукати фінансування.
Майбутнє перинатального центру

Будівництво Волинського обласного перинатального центру розпочали ще у 2001 році. 2012 року роботи відновили, але у 2014 процес тимчасово зупинився. У грудні 2015 року ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» виграв тендер на будівництво перинатального центру в Луцьку. Першочергова вартість робіт склала 56 мільйонів гривень. Людмила Гагаловська зазначила, що є майже все необхідне обладнання для центру. Частину його вже використовують в нинішньому неонатальному центрі.
«Майже 90 мільйонів потрібно для завершення робіт. Сюди включений і неонатальний центр, а саме його реконструкція», – підсумувала Людмила Гагаловська.

Ігор Палиця запевнив лікарів, що проведе переговори з директором ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» Віктором Чорнухою щодо вартості добудови перинатального центру. І зробить все, аби пришвидшити цей процес.

Вибори майбутнього генерального директора

У підпорядкуванні Волинської обласної ради більше ста комунальних підприємств. Частина із них вже давно потребує реформування. Нагадаємо, з ініціативи Українського об’єднання патріотів УКРОП в області запровадили прозоре призначення керівників комунальних установ, в першу чергу це стосується головних лікарів.
Раніше кандидатури на ці посади погоджувало управління охорони здоров’я облдержадміністрації. Під час зустрічі з колективом обласного медичного дитячого територіального об єднання, Ігор Палиця зазначив, що комунальні підприємства, установи та організації повинні очолювати ефективні менеджери, професіонали своєї справи, яких визначатимемо через конкурс. Голова обласної ради запропонував, аби через тиждень в лікарні провели таємне голосування за кандидата на посаду генерального директора.

«Жодної політики в призначенні керівника не буде. Кандидатура на посаду генерального директора буде спочатку розглядатися на «медичній» комісії облради. Після її висновків розглянемо можливість призначення керівника обласного дитячого територіального об’єднання на сесії 6 жовтня. Ви повинні обрати людину, яка переживатиме за вас і за лікарню, яка буде «вибивати» кожну копійку в бізнесменів, у фондів, робити все для того, аби лікарня процвітала, аби тут запроваджувалися сучасні технології, покращувалися умови праці, аби персонал отримав можливість підвищувати свій рівень знань закордоном. Це залежить від однієї людини – від того керівника, якого ви оберете», – зазначив Ігор Палиця.
Якщо лікарня проведе голосування та надасть свою пропозицію щодо нового керівника, на черговій сесії обласної ради 6 жовтня за його призначення і голосуватимуть депутати. А відтак обласна дитяча лікарня отримає нове життя і поштовх до реалізації незавершених проектів, на які так чекають маленькі волиняни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
555 Показати IP 14 Вересня 2016 19:30
Месія :)
мНож до 555 Показати IP 14 Вересня 2016 21:34
можна подумати, щось хтось більше нього на Волині робить. при чому не будує на продаж чи здачу в оренду, а потім за поліпшення зменшує внески у бюджет, а в лікарню, Карл! дитячу лікарню, хоче поставити нове обладнання!
Месія Показати IP 14 Вересня 2016 21:16
Ляшенка вже вибирали тепер переобирати треба? Прошлий раз політика зіграла ключову роль?
Знаю Показати IP 14 Вересня 2016 21:51
А хто такий Ляшенко це то мурло в білій футболці. Він же балатувався по Локачах від БПП а тепер щось руками розводить. Відать бухать перестав. От вміють підсути чуваків то в БПП то в Укроп. а так всьо без політики.
Я Показати IP 14 Вересня 2016 22:26
Коли без політики то чому пан Зінчук кожен день в дитячій лікарні? Самі не можуть правити?
Маша Показати IP 14 Вересня 2016 23:24
Цирк на дроті! Це все, що можна сказати за теперішнє керівництво, а за майбутнє просто ...... ( без мата не висловлюсь). Прозоро....., наша лікарня і прозорість речі не сумісні , в принципі! А на цю ,,очільницю,. установиви, взагалі без сліз не глянеш, прозора ти наша!!!!
Маша Показати IP 14 Вересня 2016 23:41
Зінчук свого родича поставить. Якогось алкоголіка, як анестезіолога.
Анонім Показати IP 14 Вересня 2016 23:45
Хто більше заплатить-той і головний!Рвуться до влади ті,що кишені хочуть зе більші набити .І владою своєю насолоджуватися хочуть патологічною.
Пацієнт Показати IP 15 Вересня 2016 00:58
Зінчук весь цирк організовує для Ляшенка,а Гагаловській пообіцяв місце начмеда довічно
Всевидяще око Показати IP 15 Вересня 2016 01:18
Скажіть,а керівники обл ради знають,як працюють патріоти і не патріоти? Патріоти масонською ложею засідають на другому поверсі біля бухгалтеріі кабінет ,і по пів дня кавують,вже забули де їхні робочі місця ,вранці на каву,як до церкви! Чи знає пан Палиця,як демократично знову готують сценарій показухи на конференції,за єдиного достойного кандидата Ляшенка?Чомуб на "конференцію"яку готують Зінчук з Гагаловською і Ляшенком не запросити Руцького,Вітера і інших депутатів,хай розкажуть,як планують господарювати?і обов'язково незалежне телебачення.А Гагаловську з Ляшенком і Зінчуком у відпустку,щоб не писали сценаріїв.Наша "патріотка"в 5год під ручки з новоспеченою секретаркою(яка до речі працює на півтори ставки) йдуть додому.Це залякують всіх скороченням,приймають особистих секретарів які не відпрацьовують,а держава їм платить?Патріотка чи не патріотка судити вам,бо а не зрозумів хта вона?
Люмпен Показати IP 15 Вересня 2016 01:58
Політики будуть призначати без політики.Бджоли проти меду.
Я Показати IP 15 Вересня 2016 07:41
Палиця красава перша людина на область , яка старається зробити щось у нас незалежно від виборів( близько вони чи далеко)
Механізм який не про Показати IP 15 Вересня 2016 11:03
Гагаловська нагенає колектив, колектив голосує як при комунізмі, Зінчук проводить через комісію друга Ляшенка, опришки нагинають ДЕПУТАТІВ облради і Ляшенко главрач. Ці що модерують надайте інформацію І.П. тому що дитяча докотиться. не буде де лікувати дітей, він розжине нормальних неугодних йому лікарів, вже погрожують звільненням, вдже розкають байки. А це с....оч Зінчук строїть з себе фахівця, організатора, він нічого не тямить. І.П. справді багато робить але йому Зінчук доповідає неправду.
механізм Показати IP 15 Вересня 2016 11:04
Не підставляєте Ігоря Петровича призначенням Ляшенка.
не паціент до механізм Показати IP 15 Вересня 2016 13:52
шановні дописувачі ! Як же вам не хочеться втрачати щось у дитячій лікарні. Можливо маєте в аренді приміщення, а можливо наживаетесь на хворих дітках, роблячи комп'ютер, а можливо у вас аренда приміщень під аптеку чи продуктовий кіоск? Не потрібно обзивати лікаря і наводити на нього плітки. Він дуже часто стоїть у операційній і не маючи ел ементарного інструменту рятуе життя людині. А родичів у нього в медицині немае точно немае. А ви шановний паціент, якщо він вам щось не добре прооперували, то приходьте в проктологічне відділення і там вам допоможуть з вашою проблемою. Люди! Будьте терпимішими один до одного! Можливо з новим керівником. Хто б він не був.ви навчитеся поважати один одного, знаходити вас попити каву і надавати якісні медичні послуги.
Маша Показати IP 15 Вересня 2016 16:24
Даааа, ото і пристрасті!!!! Люди, пишемо ми тут чи ні стане той , який вже там керує, без призначення, ця ,,акробатка,, дійсно буде вічним начмедом, такий договір вже є. Ця лікарня це мертвий організм, його потрібно негайно лікувати!! Набрати молодих перспективних людей, але починати з верху закінчуючи секретарями. Скоріше всього що Ігор Пертрович того не читатиме, але можливо йому хтось все таки донесе цю інформацію. Ці вибори про які говорять, це мильна бульбашка, пшик..... Дуже хотілося б щоб нас працівників почули! Але ту ,,мимру старую,, вже не сила терпіти,робота , як каторга, чесно!
до Маши до Маша Показати IP 15 Вересня 2016 19:46
Маша, якщо " ту ,,мимру старую,, вже не сила терпіти,робота , як каторга, чесно" .....то чого ти там сидиш така розумна.....
Маша до до Маши Показати IP 15 Вересня 2016 21:04
Бабуля акробатка, чеши на пенсію.
SOS!!!!! Показати IP 16 Вересня 2016 19:29
НОВА СХЕМА ЯК З ПРАЦІВНИКІВ ДИТЯЧОЇ. ЛІКАРНІ ЗРОБИТИ ДУРНІВ!!!!!!!!!!!!!Будуть голосувати довірені особи Гагаловськоі ,Ляшенка,Зінчука на проф зборах за кандидатів,яких ніхто не знає,від колективу скривають,так,як думку багатьох чути не хочуть .Один "ДОВІРЕНИЙ" буде голосувати за 10членів колективу.Вибачте,а остальні не грамотні ?Не знаю,хто тримається за це місце ,але напевно деякі пані приросли до нього .В онко теж йде зміна керівництва,але без бруду ,пліток,ось ,що може зробити кучка "професіоналів".А на рахунок,кого не влаштовує-шукати інше місце роботи,то скажу ,це не приватна клініка "масонськоі ложі,"люди не бидло,і ми вас заставимо рахуватись з нашою думкою,вас не багато і ми віримо,що 6 жовтня будете шукати роботу ВИ!!!!!!!
Ми Показати IP 16 Вересня 2016 19:45
Сьгодні була п'ятихвилинка,яка перетворилась в годину,і знову бруд і плітки.Людмила Аркадієвна нам вже це не цікаво,ми це чули 25раз,краще розкажіть,що ви зробили за 7 місяців роботи?Тільки танцюристу щось мішає,а що мішає вам?Колишнє керівництво ви вже ..........,а що робили ви на цій посаді стільки років,?Покажіть свою роботу.Якби призначили на роботу толкового мужика чи Ляшенка,чи Селюка,чи Гнатіва нашу лікарню брудом так би не обмазали,а ви дальше продовжує те це робити,йдіть на пенсію,самий кращий захист ,це напад,усім це надоіло.Відірвіть своє одне місце від "теплові"вашої посади і ідіть няньчити внуків,можливо там будуть успіхи!!!!!Це думка 95 процент ів працівників.
Фридриг Ницше Показати IP 16 Вересня 2016 21:12
Завистливые люди часто осуждают то, чего не умеют и критикуют тех,до уровня которых им никогда не дотянуться. (мудрі люди сказали)
Фридриг Ницше Показати IP 16 Вересня 2016 21:46
Завистливые люди часто осуждают то, чего не умеют и критикуют тех,до уровня которых им никогда не дотянуться. (мудрі люди сказали)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus